TANAP için Kars'ta tarihi tören

Türkiye'nin enerji koridoru olması konusunda 4. büyük uluslararası yatırıma ev sahipliği yaptığı proje için ilk temel Kars'ta atıldı.

17 Mart 2015 Salı 18:27
TANAP için Kars'ta tarihi tören






TANAP için Kars'ta tarihi tören

Türkiye'nin enerji koridoru olması konusunda 4. büyük uluslararası yatırıma ev sahipliği yaptığı proje için ilk temel Kars'ta atıldı. Kars'ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile yaklaşık 10 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) temel atma töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma gerçekleştirdi.

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP)  ilk kazma vuruldu.
 
TANAP'ın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Kars'ta atıldı.
 
ERDOĞAN: BU PROJENİN ALTERNATİFİ YOK
 
TANAP'ın özgün bir proje olduğunun altını çizen Erdoğan, "TANAP tüm projelerin içinde güzergahı ve hedefleriyle ayrı bir öneme sahip. Bu proje başka hiçbir projenin alternatifi değildir. Bu projeye alternatif başka bir proje yoktur" dedi.
 
Erdoğan, "Güney Gazı Koridoru" tamamen hayata geçirildiğinde Avrupa ile Hazar arasında güçlü bir bağ oluşturulacağını belirterek "Bu projeye Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den ziyade tüm Avrasya coğrafyasının ihtiyacı var" değerlendirmesini yaptı.
 
Irak ve Suriye normale dönünce Ceyhan'ın kapasitesinin artacağına işaret eden Cumhurbaşkanı, hedeflerinin Türkiye'yi bölgesinin enerji dağıtım merkezi haline getirmek olduğunu kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı projenin ekonomik işlevinin yanında barışa ve huzura da katkı yapacağını dile getirdi.
 
TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA'YA TRANSFER
 
Projeyle, Azerbaycan Şah Deniz doğalgaz alanından çıkarılan gaz Türkiye üzerinden Avrupa'ya transfer edilecek. Projenin maliyeti yaklaşık 10 milyar dolar.

Son Güncelleme: 17.03.2015 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.