Antalya'da asfalt üstünde selfie faciası davası başladı

Antalya'da asfalta yatıp selfie çeken 5 gençten 2'sine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapsi istenen sürücü Uğur Üstündağ ilk kez hakim karşısına çıktı.

29 Mart 2016 Salı 05:18
Antalya'da asfalt üstünde selfie faciası davası başladı






Antalya'da asfalt üstünde selfie faciası davası başladı

Antalya'da asfalta yatıp selfie çeken 5 gençten 2'sine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan kamyonet sürücüsü Uğur Üstündağ, suçsuz olduğunu savunarak tahliyesini istedi.

Alanya'dan 07 HIE 26 plakalı otomobille Antalya'ya gezmeye giden Onur Konur, Tufan Mert Aytemur, Çağlar Savaşcı, Muhammet Bozkurt ve Deniz Yalçın, 20 Aralık 2015 tarihinde saat 21.00 sıralarında dönüş için yola çıktı. Havalimanı tali yolundaki Depo Kavşağı'nı geçen gençler, otomobillerini yol kenarına park ederek havalimanın iniş kalkış yapan uçakları izlemeye başladı. Bir süre sonra gençler, asfalta uzanarak önce selfie çekti. Daha sonra gençlerden Onur Konur, asfalta yatan arkadaşlarının fotoğrafını çekmek istedi.

Bu sırada 29 yaşındaki Uğur Üstündağ yönetimindeki 34 TF 3809 plakalı kamyonet, gençlerin üzerinden geçti. Kazada 19 yaşındaki Çağlar Savaşcı ile 17 yaşındaki Muhammet Bozkurt yaşamını yitirdi. Olaydan sonra tutuklanan Uğur Üstündağ hakkında 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölüme sebebiyet vermek' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'FARLARIM AÇIKTI, SUÇSUZUM'

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Uğur Üstündağ ile ölen Çağlar Savaşcı ile Muhammet Bozkurt'un yakınları ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren kamyonet sürücüsü Uğur Üstündağ, kazanın olduğu yerde yol inşaatı yapan firmada çalıştığını söyledi. Olay günü iş arkadaşı Turan Emek'le yoldaki iş güvenliğini sağlamak için kontrol amaçlı araçla ring yaptıklarını anlatan Üstündağ, "Aracı ben kullanıyordum, Turan da çevreyi kontrol ediyordu. Şantiyeden yaklaşık 500 metre sonra yol kenarına park halinde bir araç vardı. Yanından geçerken aracımız sarsıldı. 60 kilometre hızla gidiyordum. 50 metre kadar sonra durdum. Geriye bakınca yerde yatan ve çevresinde bağıran kişileri gördüm. Korkudan yanlarına gidemedim ve polise haber verdim" dedi.
Olayda kusuru olmadığını savunan Uğur Üstündağ, "Suçsuzum. İddia edildiği gibi farlarım da kapalı değildi. Yerdeki kişileri göremediğim için durmadım" dedi.

'FARLAR KAPALIYDI'

Ölen gençlerin fotoğraflarını çeken Onur Konur ise olay günü annesine ait otomobille hem gezmek, hem de kaykay yapmak için Antalya'ya geldiklerini söyledi. Dönüş yolunda havalimanı yan yolda mola verdiklerini kaydeden Onur Konur, şunları söyledi:

"Aracın dörtlülerini yakıp indik. Yarım saat kadar burada kaldık. Hiç araç geçmedi. Hatıra fotoğrafı çektirmek istedik. Yanımdaki dört kişi asfalta yattı. Ben de onların fotoğraflarını çektim. Üç kare fotoğraf çekmiştim. Çekilen fotoğraflara bakmak için yanıma gelecekleri sırada hızla kamyonet geçti. Farları yanmıyordu. Muhammet ve Çağlar'a çarparak gözden kayboldu. Hemen ambulansı aradım. Durumu bildirdim. Arkadaşlarımın nabızlarını kontrol ettim. Atmıyordu. Olaydan 20 dakika kadar sonra arkadaşlarıma çarpan kamyonet geri geldi."

'ALKOLLÜ DEĞİLDİK'

28 yaşındaki Tufan Mert Aytemur ise hatıra fotoğrafı çektirmek için yere yattıklarını, yanında getirdikleri biraları açtıklarını, ancak içmediklerini belirtti. Kontrollerde alkol almadıklarının da tespit edildiğini ifade eden Aytemur da benzer şekilde ifade verdi. 18 yaşındaki Deniz Yalçın ise Muhammet Bozkurt ve Çağlar Savaşcı'ya ayağa kalkacakları sırada Alanya istikametinden gelen farları kapalı kamyonetin çarparak üzerlerinden geçtiğini belirtti. Aracın iki şeridin tam ortasında seyrettiğini iddia eden Deniz Yalçın, "Ben arkadaşlarımı ikaz bile edemeden çarpıp gitti. Donup kaldım. Çarpan araç ise gitmişti" dedi.

'KORKTUK, YANLARINA GİDEMEDİK'

Olay günü Uğur Üstündağ'ın yanında bulunan 23 yaşındaki Turan Emek ise iş güvenliği kontrol aracıyla seyrederken bir şeyin üzerinden geçtiklerini söyledi. Biraz ileride durduklarında kalabalığı gördüklerini anlatan Emek, "Yerde yatan kişilerin yanında insanlar toplanmıştı. Korktuk. Yanlarına gidemedik. Yolda aydınlatma yoktu. Ancak bizim farlarımız yanıktı, çakar lambamız vardı" dedi. Olay sırasında aracı Uğur Üstündağ'ın kullandığını da anlatan Turan Emek, sürücü belgesinin olmadığını da söyledi.

Müşteki avukatları ise olayın sürücü hatasından kaynaklandığını iddia ederek, araç şerit ihlali yaptığını ileri sürdü. Şerit ihlali yapılmamış olsaydı kazanın da meydana gelmeyeceğini iddia eden avukatlar, asli kusurlunun sanık olduğunu öne sürdü.

Sanığın tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme, 19 Nisan'da olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmaya erteledi. Duruşma sonrasında sanık yakınları ve ölen gençlerin yakınları arasında tartışma çıktı.

Son Güncelleme: 29.03.2016 05:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.