Zonguldak’ta uygulamalı aşçılık eğitimi

ZONGULDAK'ta, yöresel yemek kültürünün geliştirilmesi ve bu alandaki girişimlerin desteklenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında restoran, lokanta ve otellerde çalışan aşçılara uygulamalı eğitim verildi. Valilik koordinasyonunda,...

07 Mart 2015 Cumartesi 11:49
Zonguldak’ta uygulamalı aşçılık eğitimi






ZONGULDAK'ta, yöresel yemek kültürünün geliştirilmesi ve bu alandaki girişimlerin desteklenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında restoran, lokanta ve otellerde çalışan aşçılara uygulamalı eğitim verildi.
Valilik koordinasyonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen 'Zonguldak Lezzet Atölyesi' projesi kapsamında Dedeman Oteli'nde verilen eğitim programına 15 aşçı katıldı. Ünlü şef Rafet İnce tarafından verilen eğitimde; yörenin ürünleriyle yeni yemek tarifleri ve menülerin geliştirilmesi, deniz ürünleri ile farklı pişirme teknikleri ve uygulamalarının yapılması, mutfak ekipmanları, gıda güvenliği ve hijyen konularında tasarlanmış 8 bölümden oluşan konular ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren eğitim de aşçılara uygulamalı olarak sakızlı karalahana çorbası, köylü salatası, et pişirme teknikleri ve uygulamaları, kestaneli defne yapraklı kuzu tandır yaptırıldı.
Eğitimci şef Rafet İnce, Zonguldak'ın gün yüzüne çıkmamış yöresel ürünlerini yine Zonguldak yemeklerinde kullanarak ayrı bir tat verdiklerini söyledi.
Eğitim programına katılan aşçılardan Osman Uzun ise ise eğitimin çok faydalı geçtiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.