Adrasan'da yangın felaketi, 5 otel kül oldu

Türkiye'nin en güzel sahil ve doğal güzelliğine sahip Adrasan, alevlere yenik düştü. Sabaha kadar süren yangında 5 otel kül oldu

29 Haziran 2014 Pazar 04:39
Adrasan'da yangın felaketi, 5 otel kül oldu






Adrasan'da yangın felaketi, 5 otel kül oldu

Antalya Kumluca yakınlarında ormanları ve doğal güzellikleriyle ünlü Adrasan alevlere yenik düştü. Türkiye'nin en sessiz kendine özgü küçük otelleriyle tanınan Adrasan'daki yangın tatilcilerden daha çok, burada yaşayan vatandaşları perişan etti.

HAVA KARARDI, YANGINA MÜDAHALE DURDU

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde devam eden yangında ilk belirlemelere göre 5 otel ile bazı günübirlik küçük işletmelerin tamamen yandığı bildirildi.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Adrasan Mahallesi'ndeki milli parkta öğle saatlerinde çıkan, rüzgarın etkisiyle ormanlık alanlara ve daha sonra otellerin bulunduğu bölgeye sıçrayan yangının devam ettiğini söyledi.
Yangının yaklaşık 100 hektarlık alana yayıldığını dile getiren Türk, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale yapılamadığını kaydetti. Türk, yangına şu anda 25 arazöz, 13 su ikmal aracı, 250 işçi ve iş makineleriyle müdahale ettiklerini belirterek, "Gece olduğu için 7 helikopter ve 2 uçak çalışmalara katılamıyor. Yoğun bitki örtüsü ve bölgenin kayalık olması nedeniyle çalışmalarımızı güçlükle sürdürüyoruz. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle alevler hayati tehlike verecek nitelikte olabiliyor, bu nedenle işçilerimiz yakın temas yapamıyorlar, iş makineleriyle müdahale ediliyor" dedi.
Türk, yangının yerleşim alanındaki etkisini yitirdiğini, ormanlık alanda yayıldığını bildirdi.
5 OTEL TAMAMEN YANDI, CAN KAYBI YOK
Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk de tesislerin bulunduğu bölgede yangının kontrol altına alındığını söyledi. Adrasan Mahallesi'nde 78 tesis bulunduğunu belirten Baştürk, "İlk belirlemelerimize göre yangında 5 otel ile bir kaç günübirlik küçük tesis tamamen yandı, 4-5 otel ise zarar gördü. Otelleri zamanında boşaltmamız sayesinde çok şükür can kaybı ve yaralanma olmadı" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.