Bakan Bağış, Musevilerin Hanuka Bayramı'nı kutladı

20 Aralık 2011 Salı 15:21
Bakan Bağış, Musevilerin Hanuka Bayramı'nı kutladı






ANKARA (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Musevi vatandaşlarının Hanuka Bayramı'nı kutladı. Hanuka Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Bağış, Musevi vatandaşlarımızın Işık Bayramı olarak da bilinen Hanuka Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayram'ın barış ve kardeşliğimiz için yeni ümitlere vesile olacağına samimiyetle inanıyorum. Musevi vatandaşlarımız yüzyıllardan bu yana toplumumuzun asli unsurları olmuşlardır. Türk ve Musevi halkları arasındaki ilişkiler bugün de karşılıklı anlayış, uyum ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Musevi toplumu, ülkemizin ekonomik, ticari, bilimsel ve kültürel açıdan gelişmesine tarih önemli katkılarda bulunmuşlardır, bulunmaya da devam ediyorlar. Bu dostluğun, bölünme ve kavga yerine barış ve hoşgörüye ulaşılması doğrultusunda uluslararası topluma, en önemlisi de Avrupa coğrafyasını tekrar 1930'lu yılların Avrupa'sında dönüştürme çabalarında olan zehirlenmiş zihniyetlere ilham vermesini temenni ediyoruz. dedi. 

YARADILANI SEV, YARADANDAN ÖTÜRÜ SÖZÜNÜ ŞİAR EDİNDİK
Bugün Avrupa Birliği'nin, kendi değerlerini özümseyemeyen, 1930'lu yılların faşist yöntemlerini kendisine örnek alan ırkçı zihinler tarafından kuşatma altına alınma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Bağış, Bu gidişatı tersine çevirmek yerine, daha da derinleştirmeye yönelik gayretlerde bulunan ve insanlığa nefret tohumları eken çabalar her zaman dışlanmaya ve başarısızlığa mahkûm olacaktır. Türkiye, sevgi ve hoşgörü temeli üzerinde yükselmiş, 'yaradılanı sev, yaradandan ötürü' şiarı ile yüzyıllar boyu insanlığa ışık tutmuş engin medeniyet birikimiyle dünyaya yeni barış tohumları ekmeye, ekilen nefret tohumlarını etkisiz kılmak için de kararlı bir mücadele göstermeye devam edecektir. Bizlere 1492 yılında, inançları ve yaşamları arasında tercihte bulunmaya zorlanan Yahudi toplumuna kucak açtırtan da bu insan sevgisidir. Aynı şekilde Nazi Almanyası'nın insanlık dışı baskılarından kaçan, İkinci Dünya Savaşı koşullarında Türkiye'ye sığınan birçok Musevi kardeşimize milletimiz evsahipliği yapmıştır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın antisemitizmi insanlık suçu olarak kabul eden yaklaşımının, bugün ırkçı ve hastalıklı zihinlere verilmiş en anlamlı tepki olduğu aşikârdır. Türk toplumu, yabancı düşmanlığı ve anti-semitizm duygularından daima uzak olmuştur. dedi.

TÜRK MİLLETİ MUSEVİLERE HER ZAMAN KUCAK AÇTI
Türk Milletinin Musevilere her zaman kucak açtığını, Musevi toplumunun da kendisini Türkiye coğrafyasının doğal bir parçası olarak gördüğünü vurgulayan Bağış, Hanuka Bayramı vesilesiyle bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz: Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği, medeniyetler ittifakının, farklılıkların bir arada hoşgörü içerisinde yaşatılabileceğinin ve insanlığın ortak değerleri etrafında bir araya gelinebildiğinin 21. yüzyıldaki simgesel örneği olacaktır. Hannukah, kelime anlamı olarak Türkçemizde 'adama' şeklinde karşılığını buluyor. Eşimle birlikte Hanuka Bayramı'nın da insanlığın kendisini barışa adadığı bir dünya idealine yeni ışıklar yakacağına inanıyor, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı'nı tebrik ediyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.