Çağlayan Adliyesi'ne silahlar nasıl sokuldu?

Türkiye'nin en sıkı korunan adliye binalarından biri olarak bilinen Çağlayan Adalet Sarayı'na silahların nasıl sokulduğu araştırılıyor. Elektrik kesintisinin eylemi kolaylaştırdığı ifade ediliyor...

01 Nisan 2015 Çarşamba 04:05
Çağlayan Adliyesi'ne silahlar nasıl sokuldu?






Çağlayan Adliyesi'ne silahlar nasıl sokuldu?

Terör örgütü üyelerinin kanlı baskını bütün dünyada geniş yankı buldu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında devraldığı davayı soruşturan Savcı Selim Kiraz'ın odasını basan silahlı teröristlere kimlerin yardım ettiği tam olarak bilinmiyor.

Çağlayan Adliyesi'ne silahlar nasıl sokuldu?

Ancak akıllara gelen ilk şüpheli DHKP-C'li avukatlar. Sadece avukatların üst aranmasına gerek kalmadan girebildiği Adliye'nin bütün giriş ve çıkışlarında sıkı güvenlik önlemleri var.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ADLİYESİ

Türkiye'de çok sayıda önemli davanın görüldüğü Çağlayan Adliye Sarayı alınan üst düzey güvenlik önlemleriyle de sürekli tartışma konusu olmuştu. Türkiye'nin en önemli adliyelerinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na eli silahlı teröristlerin rahatlıkla girip kritik bir soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nı rehin almasında güvenlikle ilgili yanıt bekleyen sorular ortaya çıktı.


1- Her yanında kameralar ve X-ray'lar bulunan, herkesin didik didik arandığı adliyede güvenlik zaafiyeti mi yaşandı?

2- Savcının rehin alındığı saatlerde Türkiye genelini etkileyen elektrik kesintileri, saldırganlar için fırsat mı oldu?

3- İki saldırgan, silahları ve bombaları  adliyeye sokmayı nasıl başardı?

4 AY ÖNCE DAVA DOSYASINA TESLİM ALDI

14 yıllık savcı olan Kiraz, İstanbul Adalet Sarayı’na Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden gelmişti. Memur Suçları Bürosu’nda görev yapan Kiraz, Elvan davasına Eylül 2014'te atandı. Kiraz davada, gaz fişeğini atmakla suçlanan polislerin aynı kişiler olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nu devreye sokmuştu. Eşgalleri tespit edilen 3 polisin kimliklerini de emniyetten istemişti.

AVUKATLAR'A ÜST ARAMASI YOK

İstanbul Adalet Sarayı’nın açılışının ardından baro, avukatların vatandaşlar gibi X-ray cihazından geçerek girmelerine karşı çıktı. Avukatlık Kanunu'nun 58. maddesini gerekçe gösteren baronun isteği kabul edildi, avukatların kimlik göstererek geçmelerine izin verildi. Yaşanan bıçaklı saldırılara rağmen uygulama değişmedi.

BABA ELVAN: KAN KANLA YIKANMAZ!

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Eylemi yanlış bulduğunu belirten Elvan "Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz. Sadece adalet istiyoruz' dedi, ardından eylemcilerle görüşme yaptı.
Son Güncelleme: 01.04.2015 04:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isimsiz kahraman 2015-04-01 16:29:43

önemli istihbarat boşluğu oluşturuldumu