Çini eserlerden oluşan 'Yol' sergisi açıldı

04 Aralık 2012 Salı 11:15
Çini eserlerden oluşan 'Yol' sergisi açıldı






BURSA (CİHAN)- Çini sanatçısı Fatma Şan, kendi içsel yolculuğunu anlattığı `Yol´ adlı ilk kişisel sergisini, Bursa´da izlenime açarak, memleketine duyduğu vefayı da gözler önüne serdi.

Çini sanatçısı Fatma Şan´ın `Yol´ adlı ilk kişisel sergisi, Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi´nde sanatseverlerle buluştu. Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'ndeki sergide Bursalı sanatçı Şan, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

Çalışmalarını 8 yıldır İstanbul´daki atölyesinde sürdürdüğünü anlatan Fatma Şan, 15 Aralık Cumartesi gününe kadar izlenebilecek olan sergisinde, manevi yolculuğunun hikâyesini anlattığını söyledi. Yaklaşık 3 yıllık çalışmasının ürünü olan eserlerinde `İncir´, `Nilüfer Çiçeği´, `Ejder´, `Anka´ ve `Ters Lale´ gibi figür ve unsurları özel formlarda, siyah ve mavi üzerine kurgulayan sanatçı, sergisini Türk çini sanatının büyük ustası Faik Kırımlı´nın hatırasına ithaf ettiğini belirtti.

Fatma Şan´ın `Yol´, `Hâl´ ve `Seyir´ adlı üçlemenin ilk serisi olan sergide, tabak ve panolardan oluşan 18 eser beğeniye sunuluyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.