Engelliler, Yozgat´ta 3 bin fidanı toprakla buluşturdu

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
Engelliler, Yozgat´ta 3 bin fidanı toprakla buluşturdu






YOZGAT (CİHAN)- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yozgat´ta 3 bin fidan toprakla buluşturuldu. Yozgat Belediyesi tarafından Şahin Tepesi'nde organize edilen fidan dikim etkinliğine engelliler büyük ilgi gösterdi.

Fidan dikimine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz,Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, engelliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikimi sonrası bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri çerçevesinde 3 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Başer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bozok Üniversite ve Engelliler Derneği'nin katkılarıyla 'Engelliler Ağaçlandırma Sahası' oluşturduk. Tüm engellilerimizin gününü kutluyorum. Bu kapsamda engelsiz bir Yozgat, engelsiz bir Türkiye proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelsiz bir Yozgat açısından ilimizde tüm cadde ve sokaklarımızı engelli kardeşlerimizin ulaşımda sıkıntı çekmemeleri için kaldırım ve diğer şartları uygun hale getirdik. Özellikle görme engeli bulunan vatandaşlarımıza yönelikte cadde ve sokaklarımızın yollarını plastik şeritlerle kaplayarak gidecekleri yere tek başına gitme imkanı sağladık. dedi.

Engelli vatandaşların toplumun en önemli değerleri olduğunu ifade eden Başkan Başer, sözlerine şöyle devam etti: Bugünün anısına belediyemizin Şahin Tepesi Projesi kapsamında 3 bin çınar ve çam ağaçlarını toprakla buluşturduk. Burada dikilen fidanlara engellilerimizin adını taşıyan isimlikleri takarak onları bir nebze olsun mutlu etmeye çalıştık. Bu sayede engellilerimiz de kendilerinin dikili bir ağacı olduğunu bilerek sık sık burayı ziyaret etme ihtiyacı duyacaklar. Biz daha önce engellilerimiz için Hollanda Yozgatlılar Federasyonuyla yaptığımız çalışma neticesinde akülü araba dağıttık. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Son 10 yılda hükümetimiz tarafından engellilerimize yönelik ciddi adımlar atıldı. Belediyemiz, valiliğimiz ve Bozok Üniversitemiz işbirliği ile engellilerimize yönelik çalışma içerisindeyiz. Bu vesile ile engellilerimizin gününü kutluyorum.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar da her bireyin engelli adayı olabileceğini belirterek, şöyle konuştu: Yarının ne getireceğini bilemeyiz. Bu vatandaşlarımız, kardeşlerimiz de bizimle aynı şartlarda eşit bir şekilde hem vatandaşlık hem de eğitim hizmetlerini almaları önemli.bizlerde üniversite olarak bu tür etkinliklere destek veriyoruz.

Yozgat Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan ise ilde Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çekti. Taşarsalan, Sayımız çok fazla, ama yardım edecek bürokratımız da fazla. Bize bugüne kadar köklü kalıcı destekleri ile başkanımızı onursal başkanımız olarak görüyoruz. Bugün hepimiz adına birer ağaç dikerek bizleri onurlandırdılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.