Gazi Üniversitesi yeni akademik yıla törenle başladı

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:01
Gazi Üniversitesi yeni akademik yıla törenle başladı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılına düzenlediği törenle başladı.

Türkiye'nin lider eğitim kurumları arasında yer alan Gazi Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılına Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlediği tören ile 'merhaba' dedi. Çok sayıda öğretim üyesi, konuk ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Gazi Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açış Töreni, dün yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar'ın yönetimindeki Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı İcra Heyetinin verdiği konserle devam etti. Törenin açış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, 2012-2013 akademik yılının herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gazi Üniversitesi 1926 yılında kurulmuş 86 yıllık bir üniversitedir. Şu anda Türkiye'nin ikinci büyük üniversitesi konumundayız dedi. Gazi Üniversitesi ile ilgili sayısal bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Büyükberber, Şu anda 76 bin 784 öğrencinin yanı sıra 4 bin 47 akademik, 3 bin 536 idari olmak üzere toplam 7 bin 583 personelle 85 bin kişiyi aşan çok büyük üniversiteyiz. 15 bin civarında da yüksek lisans ve doktora öğrencimiz var. dedi.

86 YILLIK ÜNİVERSİTE OLMASINA RAĞMEN GAZİ YAPISAL SORUNLARA SAHİP

Büyükberber, konuşmasında Gazi Üniversitesinin sorunlarını her platformda dile getirdiğine dikkat çekerek, bu sorunlara birlikte çözüm bulmak gerektiğini söyledi. Bir şeylerin üzerinin örtülmesinin çözüm olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Büyükberber, En büyük gayemiz, Gazi Üniversitesi'ni adına yakışır, vizyonu güçlü, yüksek kaliteli, verimli bir yapıya kavuşturmaktır. diye konuştu. Gazi Üniversitesi'nin adını başarılarla duyurmak istediklerini belirten Büyükberber, şöyle konuştu: Ne yazık ki, 86 yıllık geçmişine rağmen üniversitemiz ciddi bir yapısal ve kurumsallaşamama problemiyle karşı karşıyadır. Üniversitemizin ciddi kalite sorunları vardır. Üniversitenin performansı akademisyenin performansıyla doğru orantılıdır. En önemli eksikliklerimizden birisi uluslararası tecrübeye sahip, liyakatli öğretim üyelerimizin az ve etkisiz olmasıdır. Bunun nedeni, Gazi Üniversitesi'nin yaklaşık 20 yıldır yanlış bir turnikeye sokulmuş olmasıdır. Siyasetin gölgesinde kalmış tüm üniversitelerin başına gelen bizim üniversitemizin de başına gelmiştir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.