Posbıyık: Bu işin peşini bırakmayacağım

21 Ağustos 2011 Pazar 17:38
Posbıyık: Bu işin peşini bırakmayacağım






Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 19 Ağustos Cuma akşamı Büyük Anadolu Otel'de, eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın düzenlediği iftar sonrasında bir grubun saldırısına uğrayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaşananları değerlendirdi.
Belediye Basın Bürosu aracılığı ile kamuoyuna açıklama yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları ifade etti: "19 Ağustos günü katıldığım iftarda, hiç beklemediğim bir anda ve devletin olduğu yerde bir saldırı yapıldı. Vali, kaymakam ve başsavcısı da oradaydı. Onlar yanımdayken, on-on iki kişilik bir grup bana saldırdı. Tek başına Ereğli'de gezemeyeceğimi ve beni öldürecekleri noktasında tehditlerde ve küfürlerde bulundular. Benim en çok garipsediğim olay, devletin olduğu bir yerde bu olayın yaşanmış olması. Her şeyi, yediğimiz darbeleri de anlıyorum ama devlet yanımdayken bu cüreti nerden aldılar, kimlerden destek alıyorlar; bunu anlayamadım. Yıllardır belediye başkanlığı ve siyaset yapıyorum; böylesine yürekli ve pervasızca saldırmak, küfretmek ve tehdit etmek nedir, bunu anlayamıyorum. Zira bu saldırı ve tehditler bana karşı değil Ereğli halkına karşı yapılmıştır. Bu küfürler ve saldırılar, Türk Metal Sendikası yöneticileri tarafından Ereğli halkına karşı yapılmıştır. Bu saldırı kesinlikle Halil Posbıyık meselesi değildir.

"NEDEN BANA KARŞILAR?"
CHP'li işçileri işten attıkları için onlara karşıt olduğumdan dolayı bana kızıyorlar. Çıkarları söz konusu olan Metal Koop.'taki çıkarlarını körelttiğim için bana karşı çıkıyorlar. Buradan kendilerine söylüyorum; hem işçilerin işten atılmalarına karşı hareketlerime devam edeceğim, hem de Metal Koop.'un üzerine daha çok gidip, yöneticilerin çıkarlarının kısılması için her türlü gayretin içerisine daha fazla gireceğim.

"CHP, BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK"
Sayın Genel Başkanım beni sabahleyin aradı; Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan
Yardımcım aradı. Diğer MYK üyeleri ve milletvekillerim de dünden beri aramaya devam ediyorlar. Sayın Genel Başkanım bu saldırıyı bireysel bir mesele olarak algılamıyorlar ve bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bu konuyla ilgili olarak da çalışma arkadaşlarına talimat verdi. Onlar da sürekli olarak beni arıyorlar. Bu olayın neticesine gideceğiz.

"ORGANİZASYONU ODABAŞ VE ÖZGEN YAPTI"
Bu olayın planlamasını yapanlar Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Oğuz Özgen'dir. Ereğli'de barışı bozmaya çalışıyorlar. Zaten ben otelden ayrılmak için dışarıya çıkarken; "Sen dışarıya çık, ananın bilmem nesini göreceksin." dedi. Organizasyonu bunlar yaptılar. Ama hangisi Erdemir Genel Müdürü hangisi Türk Metal Sendikası Şube Başkanı, onu bilmiyorum. İkisi de kucak kucağa. Türk Metal Sendikası'nın Ereğli Şubesi sarı sendikadır. İşveren ile kucak kucağadır. Pevrul Bey! Eski dostum şimdi bayram yapsın. Ama bunun peşini bırakmayacağım. Mücadeleme aynı şekilde devam edeceğim. Türk Metal Sendikası'nın Büyük Anadolu Oteli'nde iftar olduğu zaman yine gideceğim.

"BİZİM SAHİBİMİZ YOK MU?
Bu, bana yapılan bir saldırı değil, Ereğli halkına yapılan bir saldırıdır. Şu anda Ereğli kaynıyor. Köylerden ve beldelerden devamlı telefonlar yağıyor. Bu, Ereğli'ye yapılan bir harekettir. Bu bir komplodur. Ve ben özellikle devletin yanındayken bana nasıl saldırıldı; bunun ortaya çıkarılmasını istiyorum. Valiyi ve başsavcıyı göreve çağırıyorum. Can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum. Can güvenliğim tehlikede. Zaten bugüne kadar Türk Metal Sendikası başkanından ve yöneticilerinden sürekli tehdit alıyordum. Tehdidin ilk meyvesi verildi. Karadeniz Ereğli belediye başkanı olarak bizim sahibimiz yok mu? diyorum."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.