Rusya Türkiye arasında ilk doğrudan görüşme 40 dakika sürdü

Türkiye ile Rusya arasındaki krizi Moskova tırmandırmanın yollarını ararken bugün Sırbistan'da görüşen iki ülkenin Dışişleri Bakanları diyalog kanallarının açık tutulması konusunda mutabık olduklarını dile getirdi.

03 Aralık 2015 Perşembe 19:58
Rusya Türkiye arasında ilk doğrudan görüşme 40 dakika sürdü






Rusya Türkiye arasında ilk doğrudan görüşme 40 dakika sürdü


Türkiye ile Rusya arasındaki krizi Moskova tırmandırmanın yollarını ararken bugün Sırbistan'da görüşen iki ülkenin Dışişleri Bakanları diyalog kanallarının açık tutulması konusunda mutabık olduklarını dile getirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısının yapıldığı Kombank Arena'da bir araya geldi.

İLK AÇIKLAMA ÇAVUŞOĞLU'NDAN GELDİ

Çavuşoğlu, kritik görüşme sonrası "İki dışişleri bakanına yakışır olgunlukta geçti. Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsalığı diledik, İki tarafta gerginliği tırmandırmak istemiyor. İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. Eminim duygusallık geçtiktan sonra aklıselim kazanır. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri" açıklamasında bulundu.
Son Güncelleme: 03.12.2015 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.