SABAH, ATV, aHaber, Takvim satılıyor

Sabah ATV yayın grubu satılıyor. AKŞAM'ı almaktan vazgeçen KOLİN, LİMAK, CENGİZ inşaat grubu 1.5 milyar dolara imza atıyor

05 Ekim 2013 Cumartesi 16:03
SABAH, ATV, aHaber, Takvim satılıyor






AKŞAM Gazetesi'ni almaktan vazgeçen Cengiz İnşaat'ın başını çektiği LİMAK, KOLİN grubunun, Sabah Grubu ve ATV'yi satın alıyor. 1.5 milyar dolarlık dev satışın son aşamaya geldiği bildiriliyor. AKŞAM Gazetesi'nin 64 milyon doları bulan borcu, çalışanların birikmiş tazminatları ve grup hakkında açılmış 300'den fazla davayı gerekçe göstererek satın alma işinden vazgeçen Limak, Kolin  Cengiz grubunun, Sabah ATV varlıkları için 1.5 milyar doları gözden çıkardığı öğrenildi.

KAMUOYU ŞAŞKIN....

Mehmet Emin Karamehmet'in borçları gerekçe gösterilerek TMSF tarafından el konulan Türk Medya Grubu'nun satın alma sürecinde iddialı sözlerle giren LİMAK Patronu Nihat Özdemir, medyaya girmek için uzun süredir fırsat kolladıklarını belirterek "Kendi reklamımızı yapacak mecra sahibi oluyoruz" demişti. LİMAK-KOLİN-CENGİZ ortaklığında alınan AKŞAM grubunun devir teslim işlemleri yapılacağı hafta maliyetleri yüksek bularak satın almaktan vazgeçtiklerini duyuran grubun bu kez ATV ve SABAH için masaya oturduğu ortaya çıktı. Üstelik anlaşmaya varılan rakam, Akşam grubuna ödenecek tutarın 25 katını buluyor.

ÜÇÜNCÜ HAVAALANI İÇİN BONUS MU GÖREV Mİ?

AKŞAM Gazetesi'ni maliyetleri gerekçe göstererek vazgeçen 3'lü grubun bu kez SABAH, Takvim gazeteleri ile ATV, aHaber kanalları için Turkuaz Yayın grubuyla masaya oturduğu söylentileri ortaya çıktı. Her iki grup içinden şimdiye kadar yalanlama gelmezken, satış sürecinin de son aşamaya geldiği bildiriliyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.