Şanlıurfa'da 192 milyon liralık yatırım hizmete açılıyor

04 Aralık 2012 Salı 15:43
Şanlıurfa'da 192 milyon liralık yatırım hizmete açılıyor






ŞANLIURFA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Şanlıurfa´da inşa edilen, aralarında sulama ve taşkın koruma projeleri ile otomatik meteorolojik gözlem istasyonlarının yer aldığı 192 milyon TL´lik yatırım 12.12.2012´de hizmete alınacağı açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şanlıurfa'daki yatırımları ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada hizmete alınacak olan 192 milyon liralık yatırımın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı açıklandı.

Şanlıurfa için büyük önem taşıyan Suruç Ovası Projesi dahilinde Suruç ilçesi ve bağlı köylerinde toplam 950 bin 970 dekar tarım alanına su iletecek ana kanalın aşamalarından biri olan ve 29 bin 150 metrelik kısmını kapsayan Ana İletim Kanalı 1.Kısım inşaatı tamamlandığı kaydedilen açıklamada ayrıca, 157 milyon TL´ye mal olan proje kapsamında 91 adet sanat yapısı ile 58 bin 300 metre işletme ve bakım yolu yapılarak pompa binasının inşaatı bittiği ifade edildi.

Açılışı gerçekleştirilecek diğer bir tesis olan Buğdayhöyük Pompaj Sulaması ise 21 milyon 600 bin TL´lik yatırım bedeliyle tamamlandığı ifade edilirken, Bozova Pompaj Sulaması bünyesinde yer alan bu projenin hizmete alınmasıyla 27 bin 700 dekar tarım alanı suyla buluşacağı belirtildi. Bakanlık yaptıığı açıklamada bu projenin ülke ekonomisine yıllık 18 milyon TL katkı sağlayacağı ve 5 bin 500 kişi iş imkanına kavuşacağı müjdelendi. Ayrıca 12 Aralık 2012´de Şanlıurfa il merkezini taşkınlardan koruyacak ve 13 milyon TL yatırım bedeline sahip Şanlıurfa Taşkın Koruma 3. Kısım tesisi de açılarak Aşağı ve Yukarı Sırrın Derelerinin taşkınlarının önüne geçilecek.

5 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonunun da açılışının gerçekleştirileceği ve toplam yatırım bedelinin yaklaşık 192 milyon TL´yi bulduğu tesisler 12. Aralık 2012´de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.