'Van İçin Şarkı Bestele' yarışmasının finali 26 Aralık'ta

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:38
'Van İçin Şarkı Bestele' yarışmasının finali 26 Aralık'ta






VAN (CİHAN)- Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen 'Van İçin Bir Şarkı Bestele' şarkı yarışmasının başvuruları sonlandı. Jüri tarafından 221 eser içerisinden seçilen 10 şarkı finale kaldı. Finali 26 Aralık'ta yapılacak yarışma da, seçilen 10 eser sanatçılar tarafından canlı performans olarak seslendirilecek.

2,5 ay süren başvuru sürecinde 35 farklı makamda 221 eser değerlendirmeye layık bulundu ve bu eserler jüri üyelerine gönderildi. Jüri tarafından seçilen 10 eser finalde sanatçılar tarafından canlı performans olarak seslendirilecektir.


Jüri üyelerinin tarafından belirlenen on finalist eser :
Çok Sevgililer Geçti- Cavit Ersoy
Erken Doğacak Her Güneşin - Cavit Ersoy
Edremitten Bir Gün Van'a Giderken - Faruk Şahin
Bu Topraklar Kaç Uygarlık Doğurmuş - Ömür Gençel
Bendimahi Çayındayım - Ömür Gençel
Gel mavi Gölün Seyrine - Bora Uymaz
Van'da Mehtap Bir Gümüşten Haredir - Yener Topaloğlu
Bir Van Sevdasıdır Düşmüş İçime - Engin ÇıroKokun Gelir Elvan Elvan - Ferhat Sarmusak
Sanki Ufuk Her Gün Ateş Dansında - Buğra Sercan Sahil

JÜRİ ÜYELERİ 26 ARALIK'TA DERECEYE GİRECEK ŞARKILARI BELİRLEYECEK

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Erol Sayan, Amir Ateş, Yılmaz Yüksel, Bilge Özgen'den oluşan jüri heyeti 26 Aralık akşamı Van´da finalist 10 eser arasından ilk 3 dereceye girecek eseri belirleyecek. Bu gecede 1. seçilecek esere 7.000 TL, 2. seçilecek esere 5.000 TL, 3. seçilecek esere ise 3.000 TL ödül verilecek. Diğer 7 esere ise 1.500 TL mansiyon ödülü verilecek. Türkiye´de ilk defa yapılmış olan şehir konulu beste yarışması Van ilinin bundan böyle şarkılarla da anılmasını sağlayacak bir sonuç elde etmesi bakımından önem taşıyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.