YHT seferleri iptal, THY seferleri durma noktasına geldi

Yağmur ve fırtına hayatı felç etti. THY çok sayıda seferi gecikmeli olarak yapıyor. Çok sayıda yolda ulaşım güçlükle sağlanıyor

07 Ağustos 2014 Perşembe 15:27
YHT seferleri iptal, THY seferleri durma noktasına geldi






YHT seferleri iptal, THY seferleri durma noktasına geldi


Fırtına ve yağmur ulaşımı felç ett. Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren seferleri iptal edildi. Fırtına nedeniyle rayların üzerine iş makinesi düştüğü için seferlerin iptal edildiği açıklandı. Çok sayıda THY uçuşu gecikmeli olarak yapılıyor.

BAKAN UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'daki fırtınaya yakalandı. Bakanın uçağı zorunlu iniş yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekileri Çanakkale'ye götüren özel uçak, hava muhalefeti nedeniyle Çorlu Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.

Alınan bilgiye göre, Müezzinoğlu ve ekibini taşıyan Türk Hava Kurumu'na ait özel uçak, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Çanakkale'ye gitmek üzere saat 15.30'da hareket etti.

Uçak, olumsuz hava şartları nedeniyle Çorlu Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.

Sağlık durumu iyi olan Müezzinoğlu ve beraberindekilerin kara yoluyla İstanbul'a döndüğü bildirildi
Bakan'ın uçağı kısa bir süre sonra kötü hava koşuları nedeniyle Çorlu Havaalanı’na zorunlu iniş yaptı. Bakanın Çanakkale programını iptal ettiği öğrenildi..

ÜSKÜDAR'DA AYNI GÖRÜNTÜLER

İSTANBUL'da etkili olan sağanak yağış Üsküdar'da sahil yolunu taşırınca deniz ile karanın adeta birleşmesine neden oldu. Yağış öncesi kararan hava gün ortasında gece görüntüsü yaşanmasına neden oldu.

İstanbul'da saat 16.00 sıralarında gökyüzü birden karardı. Gün ortasındaki bu karanlık gece görüntüsü yaşanmasına neden oldu. Yollarda elektrik direklerinin ışıklarının otomatik yandığı boğazdaki vapurların da ışıklarını yaktığı görüldü. Hava karardıktan sonra ise gökgürültüsü ve yağış geldi, şimşekler çaktı yıldırımlar düştü.  Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle sahili yolu nehire dönüştü. Dize kadar çıkan su döküldüğü yerde karayla denizin birleştiği görüntüsü verdi. Acelesi olan yayalar nehire dönen yolda karşıdan karşıya geçmek için zorlu mücadele verdi. Kimi arkadaşının elinde tutarak birbirine destek oldu. Yağmurdan korunmak isteyenler ise başlarına poşet veya gazete kağıdı geçirdiler. Bazı vatandaşlar belediyenin ramazan için kurduğu çadırlara saklandı. Yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın durmasının ardından hayat normale döndü.

İZNİK'TE İKİ KİŞİYE YILDIRIM ÇARPTI

Orhangazi ilçesinde, İznik Gölü kıyısında bir piknik alanına yıldırım isabet etmesi sonucu Emin Güzel (23), Tolga Aktın (19) yaralandı. Güzel'in hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

TEKİRDAĞ YAĞMURA TESLİM

TEKİRDAĞ’da aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur nedeniyle cadde ile sokaklar kısa süre göle döndü. Halk pazarında bazı pazarcı tezgahlar yıkılırken, sulara kapılan 51 yaşındaki Hatice Hasanoğlu çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Malkara ve Şarköy’de de etkili olan yağmur nedeniyle çok sayıda işyerini su bastı.

MALKARA’DA İŞYERLERİNİ SU BASTI

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir çok işyerini su bastı. Çok sayıda araç yolda kalırken, ulaşımda güçlük çekti. Yağmura yolda yakalanan vatandaşlar ile araç sürücüleri isyan etti. Vatandaşlar yolun karşısına geçmek için bile güçlük çekerken, cadde ve sokaklar kısa sürede yoğun yağmur sularıyla doldu. Bazı araç sürücüleri araçlarını iterek sudan çıkarmaya çalışırken, bazıları da çekici vasıtasıyla yolda kalan araçlarını kurtarmaya çalıştı. Meteoroloji yetkilileri, aralıklarla yaklaşık 3 saat süren yağmurda metrekareye 71 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

ŞARKÖY’DE DE PLAJLAR BOŞALDI

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi’nde sağanak yağışın etkisine girdi. Yoğun yağış nedeniyle birçok işyerini su basarken, tatil ilçesinin plajları yağmur nedeniyle boşaldı. Aralıklarla elektriklerin kesildiği Şarköy’de işyeri sahipleri, suları tahliye etmeye çalıştı.

GELİBOLU'DA YAĞIŞ TRAFİĞİ AKSATTI

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde, sabahın ilk saatlerinden itibaren aralıklarla süren gök gürültülü sağanak yağış, ilçedeki hayatı olumsuz etkiledi. Gelibolu'dan İstanbul'a ulaşımı sağlayan çevreyolundaki bir şantiyedeki barakalarda kalan 2 işçi ve ailelerinden oluşan 7 kişi mahsur kaldı. AFAD ekipleri, işçilerin kurtarılması için çalışma başlattı.

Kent merkezinde de kuvvetli rüzgarla birlikte yağan yağmur, Çanakkale-İstanbul Karayolu'nun Gelibolu İlçesine bağlı Bolayır Beldesi Mevkii'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Bugün saat 11.00'de sularla dolan yolda araçlar ilerleyemedi. Belediye ekiplerini çalışması sonucu 20 dakika sonra yol, tekrar açıldı. Gelibolu'dan İstanbul'a ulaşımı sağlayan çevreyolu dağlardan gelen sularla dolup taştı. Araçlar yolda güçlükle ilerleyebildi. Karayolları ve polis ekipleri, çevre yolundaki ulaşımı kontrollü olarak sağlamaya başladı.

Çevreyolunda bulunan bir inşaat firmasına ait şantiyede çalışan 2 işçi ve ailesinden oluşan 7 kişi, yaşadıkları barakada mahsur kaldı. Sularla dolan şantiyeden işçilerin kurtarılması için AFAD ekipleri çalışma başlattı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.