Cinayet zanlısı arkadaşlar tutuklandı

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı İlçesi’nde kaybolduktan bir gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 25 yaşındaki Aykut Birke’nin cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan arkadaşları 19 yaşındaki Yunus Yıldız ve aynı yaştaki Ömer...

03 Şubat 2015 Salı 21:50
Cinayet zanlısı arkadaşlar tutuklandı






TEKİRDAĞ’ın Kapaklı İlçesi’nde kaybolduktan bir gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 25 yaşındaki Aykut Birke’nin cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan arkadaşları 19 yaşındaki Yunus Yıldız ve aynı yaştaki Ömer Canseven, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kapaklı'daki Belediye Çöplük Mevkii'nde tabancayla ateş edildikten sonra başı ezilmiş, sağ kolu ise dirseğinden kesilmiş olarak cesedi bulunan Aykut Birke, cinayetini polis kısa sürede çözdü. Kimliği cebindeki faturadan ortaya çıkan Aykut Birke ile ilgili soruşturma kapsamında cinayet zanlıları olan arkadaşları Yunus Yıldız ve Ömer Canseven, polis tarafından Tekirdağ’da yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar verdikleri ilk ifadede Aykut Birke'nin, Ömer Canseven'e ait tabancanın ateş alması sonucu kaza kurşunuyla öldüğünü öne sürdüler. Paniğe kapıldıkları için cesedi ormanlık alan atıp kaçtıklarını söyleyen Cansever ve Yıldız, olayda kullanılan silah ve öldürülen Birke'ye ait cep telefonunu da sakladıkları yeri gösterdiler. Şüphelilerin, cinayetin ardından Aykut Birke'ye ait cep telefonundan kendi cep telefonlarına mesaj atarak, olayın kendileriyle alakalı olmadığı izlenimi oluşturmaya çalıştıkları belirlendi.

TAZİYEYE GİDİP CENAZEYE KATILDILAR

İki zanlının, cinayetin ardından Birke ailesinin evine giderek, taziye ziyaretinde bulunduğu ve cenazeye katıldıkları öğrenildi. Yunus Yıldız ve Ömer Canseven, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece 'Ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklanarak, Tekirdağ Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.