ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi'ne 157 milyon dolarlık yatırım

ANKARA, () - ANKARA Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürütülecek. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere...

16 Mart 2015 Pazartesi 17:15
ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi'ne 157 milyon dolarlık yatırım






ANKARA, () - ANKARA Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetler yürütülecek. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 350 bin m2 alan üzerine kuruldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Radar ve Elektronik Harp Sektör Başkanlığı Ar-Ge Merkezi faaliyetlerini bu yerleşkede sürdürecek. Yerleşkede 776'sı mühendis, 261'i teknik eleman olmak üzere 1063 teknik personel ile 200'den fazla destek personeli çalışacak. Mühendislerin 387'si yüksek lisans, 40'ı ise doktorasını tamamladı.

ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan uzun menzilli hava savunma radarları ile muharip uçak radarları başta olmak üzere askeri ve sivil alanda ihtiyaç duyulan her türlü radar ve elektronik harp sistemleri ile bu sistemlerde kullanılan anten, mikrodalga bileşen modül ve yazılım ürünlerinin tasarım, üretim, test ve lojistik desteğini gerçekleştirecek.

Yeni yerleşkede, radar ve elektronik harp alanında mevcut olan tasarım üretim yeteneklerini geliştirmek üzere yeni radar ve elektronik harp sistem entegrasyon ve test alanları, mikrodalga bileşen/modül tasarım ve üretim tesisleri, özel ölçüm laboratuarları kuruldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.