Reyting uğruna ekrana katil çıkarınca....

TV ekranına kadın katili kocaların çıkarılmasına sosyal medyada tepki çıg gibi büyüyor. Daha önce Flaş TV'ye çıkan eş katili kocalardan biri de bu kez Show TV ekranlarında kendine yer buldu.

03 Eylül 2014 Çarşamba 22:21
Reyting uğruna ekrana katil çıkarınca....






Reyting uğruna ekrana katil çıkarınca....

TV ekranına kadın katili kocaların çıkarılmasına sosyal medyada tepki çıg gibi büyüyor. Daha önce Flaş TV'ye çıkan eş katili kocalardan biri de bu kez Show TV ekranlarında kendine yer buldu.

Kadın magazin programları arasındaki rekabet ekranları kirletiyor. Kadın katillerinin izlenme rekoru kırmasını fırsat bilen uyanık sunucular, eşlerine şiddet uygulayan, kafasına sıkan, bıçaklayan katilleri ekranlara çıkarmaya başlayınca, artan tepkiler karşısında geri adım atanlar da oldu. Bu tür programlara reklam veren şirketler ve yıllardır göz yuman RTÜK sonunda devreye girdi.

SEDA'NIN PROGRAMINDA İKİ EŞ KATİLİ KOCA

Yıllardır kadına şiddeti eleştiren ünlü Sanatçı Seda Sayan İki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı canlı yayına çıkarması sert tepkilere neden oldu.

SOSYAL MEDYA'DA KAMPANYA


Sosyal medyada programın yayından kaldırılması için kampanya başlatıldı. Artan tepkiler karşısında programın sponsoru olan firma anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "iki eşini öldüren kişinin konuk edilmesine" ilişkin, programın yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirildiği, herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu programa sosyal medyada yoğun tepki gösterildiği belirtildi. Üst Kurul'un 444 1 178 numaralı İletişim Merkezi'ne de telefon ve elektronik posta yoluyla pek çok şikayet geldiği ifade edildi. Bazı izleyicilerin RTÜK'ün programa müdahale etmemesini tepkiyle karşıladığı aktarılan açıklamada, RTÜK'ün çalışma usul ve esasları ile medya hizmet sağlayıcıların yayınlarında uymaları gereken kuralların 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı.

RTÜK'ün programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, Üst Kurul'un, programlar yayınlandıktan sonra, Kanun'da öngörülen hükümlere uygunluk açısından denetlediği ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili uygun görülen müeyyideyi uyguladığı belirtildi.



Son Güncelleme: 03.09.2014 22:23
Anahtar Kelimeler:
Kadın Katili Ekranda
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.