NASIL GEÇTİ HABERSİZ..

Aha  da bitti bitiyor…. 3 ay kaldı şuracıkta ,,,, nasıl geçti  yaaaa…..DOKKUZZ  AYYY ,  kah üzüldük , kah üzüldük  ,,zaman zaman üzüldük, yeri geldi üzüldüğümüz zamanlar da oldu aslında, ama iyi üzüldük be…. efsane üzüldük .

Aman neyse ki sorunun 2020 ile ilgili olmadığını anlamamıza 3 ay kaldı. 

Meşhur turkuazımızda tarihten başka  hiç bir verinin doğruluğuna ikna olamadığım fi tarihinden beri koptum ben zaten olaydan. Altta her gün verilen ponçik mesajlardan da anladığım şu ki  , biz bu salgının 2. Dalgasının 3.pikinin 1.tıkının 4.periyodundayız ve  kısacası dönülmez akşamın ufkundayız . 

Ölümlü dünya işte…fazla da şeetmemek lazım diyeceğim  ama olmuyo da olmuyo….Beyin yani bu. İstemsizce düşünüyor tabi …E noulcaz şimdi , ölücez mi , kalıcaz mı , çoluk çocuk ne olucak, keşke içmeyeydim o mereti 30 yıldır , bıraksak şimdi 5 para eder mi , aman dur şimdi bir kilo almam eksikti  , vitamin mi alsam , pilates mi  yapsam , falanca çok iyi dedi acaba  limon maydanoz sarımsak kürüne mi başlasam.  Yok yok  ben öliyim mi  en iyisi ....gibi akılda deli deli düşünceler..

Eeee bir de hayat devam ediyor bu arada. İyi şeyler de oluyor kötü şeyler de…

Mesela biri geliyor gölgesine dinlendiğin  , huzur bulduğun ağacı köküyle kesip atıyor . 

Yok yaaa öyle olmuyor…. 

Ağaç kendiliğinden yürüyor   gidiyor .☺ Tut tutabilirsen ….sen neden diye bile  soramadan dımdızlak kalıyorsun ortada ….oluyor böyle şeyler .. bana oldu yani …Tam da bu zamanlarda ne kadar da lazımdıysa ☺

Ama Bodrum bildiğin Bodrum … deniz hala sıcak , kış nüfusu neredeyse 500 bine bağlandı  , en gürültücü çocuklu komşularım hala her akşam çemkirmekte , tam karşı komşum artık acaba  kaç tane var diye üşenmeyip  not almaya başladığım rengarenk bikinilerini askıda sergilemekte , şebeke suyu her gün kesilmekte , yine evime çekirgeler girmekte , karıncalar istila etmekte ve  bir yanda da bir sürü dostum işsizlikten kan ağlamakta , işyerlerine mühürler vurulmakta ,bir grup insan da hala vur patlasın çal oynasınlar da , kim kime dumduma işte ..

Sorum  şu….  bu global krizi kendin için bir fırsata çevirebildin  mi ? 

3 ay evde oturup , sonra yazlığına gidip kabak çiçeği gibi açılanlar sorumdan  muaflar …

Anlatıcam tabi ben de ne yaptım  …

4  ayda , 1 milyon 4 yüz bin adım attım . Bu arada kafamda yaklaşık 2 milyon diyalog bir o kadar da monolog yazdım. 8 kitap okudum . 11 kitap dinledim . (Storytell ….kitap kurduysan aç bi bak .. şahane uygulama ☺ ) 3  yeni hobi edindim . ( 50 yaşına kadar hobi olarak sadece telefonumda top düşürmece oynuyordum ) 8 netflix dizisi bitirdim,40kadar film seyrettim ,  çiçekler  edindim ve hala öldürmedim  , en az 100 sabah  sabahın köründe denize girdim , izleyenlerin güldüğü garip sportifimsi hareketler yaptım. 70  -  80 kere  de havuza girip antrenmanımsı çalışmalar yaptım.. Çok çok güldüm çok çok ağladım . duygularımı saldım gitti .  

Mutfağımdaki led lamba bozuldu diye 1 gündür gözyaşı döküyorum mesela. Ohh ne rahatlık… Yarın elimdeki 3 adet  mütevazi aletle tamire de girişebilirim , öğle ezanını takiben yerinden kopartıp toprağa da verebilirim. 

Diyeceğim  şu , madem ki bu mevzunun daha ucu bucağı gözükmüyor. Madem ki olanı biteni kontrol edemiyoruz. Madem ki etrafımızdaki çember giderek daralıyor ve ne kadar daraldığını bile bilemiyoruz  Mademki  medet umduğumuz , kişi, kurum ve mercilere dirhem güvenemiyoruz  , o zaman delirmemek adına kendimiz için masum güzellikler yapmaktan ve güzel şeyler dilemekten başka ne şansımız var . Sende yap lütfen . Göreceksin gerçekten iyi geliyor.

Ve hadi dileyelim . 

Çizginin bir tarafında yokluk ve sefalet diğer tarafında servet ve ziyafetin yaşanmadığı , hiç değilse eğitimde çocukların eşit fırsatlara sahip olduğu , internet peşinde dağ bayır tırmanmadıkları , insanların yaşam ve tedavi haklarının devletlerince güvence altına alındığı , canım ciğerim dediklerimizin ciğerimizi deşmediği , yalansız , dolansız , virüssüz, özgürlük barış ve demokrasinin ütopya olmadığı sağlıklı yeni bir dünya dileyelim. 

Seygiyle,

Bihter Bangı / Bodrum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.