AK Parti MHP koalisyonu; 8 Bakanlık MHP'ye, 4 Bakan Yüce Divan'a

Seçim meydanlarında birbirlerini kıyasıya eleştiren AK Parti ve MHP koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu anlaşma doğruysa MHP 8 bakanlıkla kabinede yerini alacak.

20 Haziran 2015 Cumartesi 16:10
AK Parti MHP koalisyonu; 8 Bakanlık MHP'ye, 4 Bakan Yüce Divan'a






AK Parti MHP koalisyonu; 8 Bakanlık MHP'ye, 4 Bakan Yüce Divan'a

7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM henüz açılmadan, AK Parti ile MHP'nin koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştığı iddia edildi. İddi bugün Posta Gazetesi'nde yer aldı. Henüz AK Parti ve MHP bu konuda bir açıklama yapmadı. İddiaya göre AK Parti MHP koalisyon hükümeti konusunda 8 bakanlık MHP'ye veriliyor. MHP'nin 4 eski bakanı için Yüce Divan girişimine AK Parti sessiz kalacak.

MHP'nin, CHP'nin HDP'li koalisyon önerisine kapıları kapattığını ve AKP ile anlaştığını öne sürdü. Anlaşmaya göre sekiz bakanlık MHP'nin olacak ve çözüm süreci devam edecek.
Posta gazetesinde yer alan habere göre AKP - MHP  anlaşması ile oluşacak tablo şöyle:

- Meclis Başkanı MHP'li olacak.

- Çözüm Süreci'ne 'Demokratikleşme' denecek. Çatışmasız ortamın devamı için adımlar sürecek. Terör başlarsa kararlılıkla üstüne gidilecek.

- 4 eski bakanın Yüce Divan'a yollanmasına AKP engel olmayacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Anayasal Sınırlar' içine kendi isteğiyle çekilecek. MHP Erdoğan'ın Saray'dan çıkıp Çankaya'ya dönmesi için ısrar etmeyecek.

- MHP'ye 8 bakanlık verilecek. İkisi başbakan yardımcılığı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu dışişleri, Murat Başesgioğlu İçişleri, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ekonomi bakanı olacak.

- Başbakanlık ve Bakanlıklara bağlı kamu kurumlarına yapılacak üst düzey atamalarda iki parti liderinin ortak mutabakatı sağlanacak

Son Güncelleme: 20.06.2015 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.