CHP'de Sarıgül çaresizliği

Sarıgül'ün CHP'ye dönmesi, parti içinde yeniden dizayn operasyonu başlatması Kılıçdaroğlu'na zor günler yaşatıyor

15 Şubat 2014 Cumartesi 07:59
CHP'de Sarıgül çaresizliği






İhraç edildiği CHP'ye yeniden üye olup İstanbul adayı gösterilen Sarıgül’ün garanti görülen ilçelerde bazı isimlerde ısrar etmesi partiyi karıştırdı. CHP'de kriz büyüyor.  
Yerel seçimlere 42 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen CHP'de aday kavgası sürüyor. Özellikle 'garanti' olarak görülen ilçelerde ihraç edildiği CHP'ye yeniden üye olup İstanbul adayı gösterilen Mustafa Sarıgül'ün bazı isimlerde ısrar etmesi krize neden oldu. İstanbul’un yanı sıra CHP’nin karıştığı diğer iller, Antalya, İzmir ve Edirne oldu.

AVUKATINI ADAY SEÇTİRDİ
İstanbul’da parti tabanındaki en büyük şaşkınlık Beşiktaş ve Avcılar’da yaşandı. Sarıgül’ün kendi avukatını, kazanma ihtimali yüksek gözüyle bakılan Beşiktaş’a aday yapması ilçe tabanında tepkiye neden oldu.Yeniden aday gösterilmeyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Genel Merkez'e tepki gösterdi. Öztürk’ün yerine Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve işadamı Ali Fatinoğlu’nun isimlerinin geçtiği öğrenildi.

BAKIRKÖY'DE ERZEN İSTİFA ETTİ
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yerine Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterilmesi üzerine CHP'den istifa etti. Erzen’in AKŞAM’a yaptığı şu açıklama dikkat çekti: “Aday gösterilmemem hiç önemli değil. Ama oynanan oyunlar çok çirkin.” Erzen, 'Bu oyunlarda Sarıgül'ün etkisi var mı?' sorusuna, 'Onları Genel Başkan Kemal Bey'e sorun" yanıtını verdi.

PARTİ YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR
Antalya’nın merkez ilçesi olan Muratpaşa'nın Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yaşanan adaylık sürecinde kendisine yapılanları içine sindiremediğini belirterek, "CHP ne yazık ki yeniden dizayn ediliyor. Bu dizaynın içinde bana yer olmadığını gördüm. Bu anlamda da istifamı verdim. Siyasi yaşamımı başka bir partide devam ettirip Muratpaşa adaylığımı da sürdüreceğim” demişti. Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da istifa etmiş, daha sonra istifalarını geri almıştı.

KOCAOĞLU REST OLDU
CHP'nin İzmir'de mevcut belediye başkanlarından 15'ini aday göstermemesi üzerine başlayan tartışmalarda listelerin yeniden gözden geçirilmesi gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'ya çağrılırken, listede değişim istemediği ve adaylıktan çekilme mesajı verdiği ifade edildi. Kocaoğlu dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin ile sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. Bazı adaylarda değişiklik yapılmak istenmesi üzerine Kocaoğlu'nun adaylıktan çekilme resti çektiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.