CHP'den Barbaros Şansal'a ağır cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şansal'ın iddiaları için

27 Eylül 2013 Cuma 17:29
CHP'den Barbaros Şansal'a ağır cevap










Ünlü modacı Barbaros Şansal, İstanbul Taksim'deki "palalı" saldırganın arkasında CHP’nin olduğu iddiasını savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şansal'ın iddiaları için "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o" dedi.

Barbaros Şansal'ın, Palalı'nın CHP organizasyonu olduğu yönündeki iddiası ortalığı karıştırdı. Bugün İzmir'de konuşan Şansal, “Olay sanki CHP tarafından yapılmış gibi yansıtılmış. Benim ifadem, bana İstanbul İl Genel Meclisi’nde görevli CHP’li birinin danışmanı, yanımda başkaları da olduğu halde o tarihte Bambi Kafeterya’daydık. Kayıtlar var, oranın kayıtları var. Bana Talimhane’de durumun çok gergin olduğunu, 10 güne kadar büyük bir ihtimalle palalı, çakılı, bıçaklı birilerinin çıkacağını, bunun AKP’nin üzerine kalacağını söyledi. Ben, 'Şaka mı yapıyorsun?' diyerek konuyu kapattım. Gerçekten 10–12 gün sonra bu konu gerçekleşti. Bu tesadüf de olabilir, gerçek payı da olabilir. CHP yaptı diye bir laf yok ki yapmış da olabilir, herkes neler yapıyor bu ülkede. Ben, 'yapmadı, yaptı' diye tabirde bulunmadım.” şeklinde konuştu.

AKLINI PEYNİR EKMEKLE YEMİŞ

Şansal'ın iddialarının ardından konu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın o. Eğer siyasete soyunacaksa AKP orada duruyor, gider oraya katılır, o zaman bizim muhatabımız olur"

SAVCILIK ÇAĞIRIRSA GİDERİM

Savcılar çağırırsa şahitleriyle gideceğini belirten Barbaros Şansal daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Elimizdeki görüntülerle oradan da görüntü kayıtları istenir, o şahıslar tespit edilir, onlara sorulur. Tesadüf olup olmadığını, doğru olup olmadığını araştırıp bulmak benim değil, hukukun işidir. Ben hiçbir partinin üyesi değilim.”

Söylediği sözlerin kendisine söylenmiş cümleler olduğunu ve yanında da başka şahıslar bulunduğunu, mekan ve zamanın belli olduğunu vurgulayarak, “O bölgenin güvenlik kayıtları vardır. İçişleri Bakanlığı bunu da çıkartır. Gerçekleşmiş bir olayı anlattım ama 2,5 saatlik konuşmamın 59 saniyelik bölümüyle böyle bir yayın yapılmıştır.” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in savcıları göreve davet etmesini de değerlendiren Şansal, “Beni kimse aramadı. Savcılar çağırırsa tabii giderim. Yanımda bir sürü insan vardı.” diyerek, savcılara bilgi vereceğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.