CHP'li Böke: Bank Asya operasyonu bizzat hükümetin yol açtığı bir skandaldır

ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, BDDK'nın Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar vermesini eleştirerek, "Bank Asya operasyonu...

04 Şubat 2015 Çarşamba 19:15
CHP'li Böke: Bank Asya operasyonu bizzat hükümetin yol açtığı bir skandaldır






ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, BDDK'nın Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar vermesini eleştirerek, "Bank Asya operasyonu bizzat hükümetin yol açtığı bir skandaldır. Türkiye'de şu andaki en büyük siyasi ve ekonomik risk bizzat hükümetin kendisidir" dedi.
TMSF tarafından Bank Asya'nın çoğunluk hisselerine el konulmasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, bu tasarrufun skandal olduğunu söyledi.  "Bu operasyonun sızdırılıp borsanın duyurudan önce düşmesinin de ayrı bir skandal" olduğunu belirten Böke, "Kamu kurumları üzerindeki açık siyasi baskı güçlerini ve ekonomiyi yönlendirme yetkinliklerini bağımsızlıklarından alan bu kurumların işlevini ve itibarlarını yerle bir etmektedir. Hükümetin bu yaklaşımı ekonomi yönetimindeki zafiyetin açık göstergesidir. Zor kazanılan kurumsal saygınlıkların ve kredibilitelerin siyasi emellere alet edilerek kolayca yok edilmesi Türkiye ekonomisinin itibarını, gücünü ve yarınını yok etmektedir" dedi.
Ekonomik belirsizliğin faturasının, işsizlik ve hayat pahalılığının artması ile vatandaşa kesileceğine dikkat çeken Selin Sayek Böke, Türkiye'de şu andaki en büyük siyasi ve ekonomik riskin bizzat hükümetin kendisi olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.