Davutoğlu - Bahçeli 'Erken seçim' görüşecek

Başbakan Davutoğlu bugün MHP Genel Merkezi'nde Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ediyor. Gündemde koalisyon hükümeti yerine 'Erken Seçim' pazarlığı var

17 Ağustos 2015 Pazartesi 02:35
Davutoğlu - Bahçeli 'Erken seçim' görüşecek






Davutoğlu - Bahçeli 'Erken seçim' görüşecek
 
AK Parti - CHP arasında yürütülen koalisyon hükümeti müzakerelerinden sonuç çıkmayınca Davutoğlu, MHP Genel Merkezi'ne yöneldi. Başbakan Davutoğlu son görüşmesini MHP ile gerçekleştirecek. Bugün saat 14.00'daki görüşmeye çantasında erken seçim temelli 3 öneriyle gidecek olan Davutoğlu seçim takvimini şekillendirecek.

GÜNDEMDE ERKEN SEÇİM VAR

AK Parti ile CHP arasındaki "koalisyon" görüşmelerin sonuçsuz kalması, dikkatleri Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında bugün gerçekleşecek buluşmaya odakladı. TBMM'de, saat 14.00'te gerçekleşecek görüşmeden çıkacak sonuç, siyasetin ve son dakikada sürpriz bir gelişme olmazsa erken seçimin rotasını çizecek.

SON DEĞERLENDİRMELER

Başbakan Davutoğlu, seçimlerin ardından MHP ile görüşmeler yapan AK Parti heyetindeki isimlerle dün bir araya geldi. Faruk Çelik'in başkanlığındaki AK Parti heyetini Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul eden Davutoğlu, Bahçeli ile yapacağı görüşmeye saatler kala son değerlendirmeleri yaptı.

SEÇENEKLERLE GİDİYOR

Davutoğlu'nun önerisi "seçime endeksli azınlık hükümeti" olacak. Seçim takviminin belirlenmesi koşuluyla gündeme getirilecek bu öneri kabul görürse, Davutoğlu süratle azınlık hükümeti oluşturacak ve belirlenen tarihte seçime kararı alınması için TBMM bu hafta içinde olağanüstü toplanacak. Davutoğlu üçüncü önerisi ise TBMM'nin hemen toplanarak 25 Ekim tarihi için erken seçim kararı alması ve seçime kadar geçecek süreçte mevcut hükümetin görevine devam etmesi olacak.

NEDEN EKİM'DE ERKEN SEÇİM?

AK Parti, TBMM'de alınacak kararla erken seçime gidilmesi halinde, sandığa ekim ayında gidilmesi gerektiğini düşünüyor. AK Parti'nin hassasiyetleri şu gerekçelere dayanıyor:

- Kış gelmeden daha uygun şartlarda seçime gidilmesi
- 2016 Bütçesi'nin Meclis'ten geçmesi gerekiyor. Seçimin kasım sonuna kalması, bazı sıkıntıları beraberinde getirebilecek.
- Küresel ekonomide yaşanan hareketliliğin yansımaları ve belirsizlik ortamının oluşmaması için sürecin uzamasına karşı çıkılıyor.
- Özellikle terör saldırıları ve bunun üzerinden yapılan propagandanın, 7 Haziran seçimleri sonrası arttığına dikkat çekiliyor.
- Başta Suriye olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler önem taşıyor. Güvenli bölge gibi hayati adımların, Meclisten güvenoyu almış bir hükümetle atılmasının önemine dikkat çekiliyor.

HASSASİYETLER BİLDİRİLECEK

Kritik görüşmede AK Parti'nin hassasiyetleri de belirtilecek. Davutoğlu, 45 günlük sürenin tamamlanacağı tarih olan 23 Ağustos'a kadar TBMM'de erken seçim kararı alınmaması halinde, Cumhurbaşkanı'nın "seçimlerin yenilenmesi" kararı verebileceğine dikkat çekerek, bu olasılığın getireceği sıkıntıları da Bahçeli ile paylaşacak.

AK PARTİ'DE SEÇİM HAZIRLIĞI

AK Parti yönetimi, erken seçimin öncelik kazanmasıyla birlikte stratejik adımlar için düğmeye bastı. Başbakan Davutoğlu ile MHP Lideri Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti teşkilatı seçim düğmesine bastı:

- Kongre takvimi netleştirilecek; ya eylülde ya da seçim sonrasında kongre yapılacak
- Üç dönemliklerin durumu netleştirilecek
- Son seçimlerde başarısız olunan yerlerdeki listeler güncellenecek
- Teşkilatta "sandık seferberliği" başlatılacak, ev ev süreç anlatılacak
- Partinin söylemlerinde rötuş yapılıyor, "dev projeler"le birlikte, "halkın cebini ilgilendiren adımlar" atılacak

Son Güncelleme: 17.08.2015 02:39
Anahtar Kelimeler:
Seçim 2015Erken Seçim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.