Erdoğan: Parlamenter sistem bekleme odasına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de parlamenter rejimle ilgili şimdiye kadar hiç söylenmemiş cümleler kurdu. Erdoğan'ın bu sözleri çok tartışılacak. Parlamenter sistem için "Artık geri dönüşü olmayan bir bekleme odasında" ifadesini kullandı.

22 Mart 2015 Pazar 01:49
Erdoğan: Parlamenter sistem bekleme odasına alındı






Erdoğan: Parlamenter sistem bekleme odasına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de parlamenter rejimle ilgili şimdiye kadar hiç söylenmemiş cümleler kurdu. Denizli konuşmasında Erdoğan "Cumhurbaşkanı'nı 10 Ağustos'ta halk seçti. Parlamenter sistem bekleme odasına geri dönüşü olmamak üzere alındı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de “10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle Türkiye’de bir dönem fiilen bitmiştir. Parlamenter sistem bir daha geri dönüşü olmamak üzere bekleme odasına alındı. Ok yaydan çıktı. Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım” dedi.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Denizli’de toplu açılış töreninde halka hitap etti, akşamda sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiğini toplantıda önemli mesajlar verdi:

ARTIK GERİ DÖNÜŞÜ YOK!

- Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım. Hiç şüphesiz bu da sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Artık ok yaydan çıktı. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle Türkiye’de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876’dan, kimilerinin 1924’den, bazılarının 1946’dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos’ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne zamana kadar sürecek; ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek.

- Yıllardır sahip olduğu gücü kaybetmek istemeyenler bu değişime sonuna kadar direnecekler. Muhalefet partilerinin direnişi bu yüzdendir. Aynı şekilde eski Türkiye’nin zaaflarından beslenen aydınlar, iş adamları direnecektir. Gerçekleri görerek yeniden saflarını belirleyeceklerine inanıyorum.

KONU MANKENİ OLAMAM

- Patinaj yapan bir ülke istemiyorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileri gitmemiz lazım. Onun için de kaybedecek vaktimiz yok. 2011’de yeni anayasa yapma fırsatını kaçırmamızın ardından ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri hep beraber gördük.

-  Biz kabuğunun içinde küçülen bir ülke, bir millet olamayız. Biz nasıl tarihte büyük bir milletsek, bugün de büyük bir millet olma yolunda devam etmek zorundayız. Şu anda bizden beklenen, istenen bu.

-  Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.
Son Güncelleme: 22.03.2015 01:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.