SANA KAÇ GELDİ ?

Gözünü sevdiğimin bereketi ..Ne yağdın yaaaa… Miladını kaybettim artık valla. 

Bir ay mı desem iki ay mı ? Üç beş bir gün bir ara ver lütfen ama . Yetti gari …

Ben bilirim yataktan gökyüzü mü delindi ne oluyor diye fırladığım Bodrum gecelerini ama sabahına pırıl pırıl bir güne uyanmak en fazla üç gün sürerdi. 

Şimdi şemsiye kıran yağmurlarımız , kaporta çökerten dolularımız , olmadı  açık havada toplu olarak faydalandığımız çamur banyolarımız var. Birde bu güzelliklere arada 80 km hızında rüzgarımız da eklenince değmeyin keyfimize.

 Bir batıyoruz , bir çıkıyoruz. Yaşasın Bodrum …Yaşasın küresel ısınma 

İnsan 24 saat alacakaranlıkta, nemli nemli yaşamaya da alışıyor bir yerde ama bu işin bir de ısınma sorunsalı var.Evde Isınmak için kullanacağın kedin , köpeğin , karın , kocan , sevgilin yoksa bittin arkadaşım .

 Belli ki çoğumuzu battaniye altı Netflix  kesmemiş. O parmak gitmiş hep o klimanın ON tuşuna . Ohhh misler gibi sıcak sıcak oturmuşuz. Dur yatak odasını da yatmadan ısıtalım , banyoda çok soğuk oraya da minnak bir ısıtıcı …. Haahhh şimdi olduuu  derkeeen ….karnelerimizi dağıttılar. 

İlk şoku atlattıktan sonra , hepimiz birbirimize aynı soruyu sorar olduk. 

SANA KAÇ GELDİ  ?? SANA KAÇ GELDİ  ??

Bir merak bir merak …..Ayrıca da niye soruyorsak…. 

Sanki  ev kirası kadar elektrik faturası ödeyenler kulübünü kuracağız , ya da siz dağıtmayın biz gelir alırız derneğini … Neticede olanlar oldu, gelenler geldi … Ama aldık mı dersimizi? 

Aldık  aldık. Artık toplum olarak full konsantre bilinçli tüketiciyiz.

 Çocukken anneannem hep  derdi ‘’Bihter eşekler sünnet mi oluyor ,  kapat çıktığın odanın ışığını diye ‘’ .   ‘’ Olur olur ’’ derdim de yinede bir türlü beceremezdim. Bak kırk yılda öğrenemediğimi bir fatura bana 5 dakikada öğretti . 

Düşündüm ,taşındım, buldum.

Şimdi  kendime aldığım tasarruf notlarımı herkese de  tüyo olsun diye öylece ortaya paylaşıyorum. Ve söz veriyorum bu ay oturduğum  sitenin elektrik faturası rekortmeni  ben olmayacağım. 

*Ey hırsız , bizim eve girme biz uyanığız diye açık bırakılan ışıklar kapatılacak , onun yerine demir kapılar kitlenecek

*Saat başı buzdolabının kapağı açılıp içine aval aval  bakılmayacak. Zaten bir şey değişmiyor ☺

*Fırın yemekleri azaltılacak.

*Ya canım kahve isterse diye kettle ‘in yanından her geçişte ısıtma tuşuna basılmayacak

*Yıkanan  saçlar önce havluyla iyice kurulanacak, böylece saç kurutma makinesi az çalıştırılacak.

*Elektrikli battaniye hemen kaldırılacak yerine sıcak su torbası istihdam edilecek

*Yatarken televizyon açık unutulmayacak. Bilgisayar hiç unutulmayacak.

*Ütü gerektiren kıyafetler kullanılmayacak.

*Bulaşık makinesi üşenilmeden boşaltılacak. İkide bir de iki tabak iki bardak için sıcak su harcanmayacak.

*A++ lardan ve tasarruflu ampullerden bahsetmiyorum bile…

Sonuç olarak bunca yıldır gereksiz enerji kullanımının çevresel etkileri  ve dünyamız üzerinde  oluşturduğu tehditler üzerine gram kafa yormayan bizler top yekün bilinçlendik . Mutluyuz.Gururluyuz.,Enerji Piyasasını denetleme Kurumuna ve elektrik zamlarında  emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Hazır teşekkür demişken de buradan Fenerbahçe sahasına okunmuş pirinç atmak suretiyle takımımızı makus talihinden kurtaran genç kardeşime de ayrıca teşekkür  etmek istiyorum. .

Bayılıyorum böyle sorunun değil de çözümün parçası olmaya çalışan vizyonu yüksek , ufku geniş insanlara . Senin ellerine , anacığının dillerine sağlık.  Keşke herkes senin gibi  olsa diyeceğim ama nerdeeeee  ne yapacaksın herkesin Ufuğu kendine …

Bodrum’dan sevgiyle ☺

Bihter Bangı

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.