Facebook, kendi haber ajansını kurdu

Facebook sonunda haber ajansı işine de el attı. Facebook, kendi bünyesinde kaynağından doğrulanmış haberler verecek

30 Nisan 2014 Çarşamba 22:25
Facebook, kendi haber ajansını kurdu






Facebook, kendi haber ajansını kurdu

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, kendi mecrası içerisinde yer alan haber kargaşasına son vermeyi hedefleyen yeniliği hayata geçirdi.

Gazetecilerin editörlüğünü yaptığı sosyal medya haber ajansı FB Newswire yayına başladı. Şimdilik 60 binden fazla takipçisi olan sayfada dünyadaki önemli olaylar anlık olarak görüntüleri ve Facebook takipçilerinin yolladığı fotoğraflarla duyurulmaya başlandı.
Facebook haberleri yayınlamadan önce doğruluk kontrolünü de yapacak. Böylece bir haberin en doğru halini, FB Newswire üzerinde bulmak mümkün olacak.

Deprem veya doğal felaketler gibi olaylar yaşandığında, sosyal medyada yayılan haberler çoğunlukla abartılı veya gerçeği yansıtmayan duyumlar olduğu için dünyada büyük yanılgılar oluşabiliyor. FB Newswire bu yanılgıların önüne geçecek bir servis olarak hizmet verecek.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.