Liseli öğrenciler lazer silahı yaptı

Bilim kurgu filmlerinde sıkça karşımıza çıkan lazer silahları artık liseli öğrenciler evde yapıyor.

01 Ocak 2014 Çarşamba 15:11
Liseli öğrenciler lazer silahı yaptı






 

Lazer tabancalar ABD, İngiltere ve Almanya'da liseli gençlerin oyuncağı haline geldi. Şimdilik öldürücü özelliği olmayan ancak yaralama yeteneğine sahip lazer silahlar için çok sayıda ülke henüz herhangi bir yaptırım uygulamıyor.

FİLM DEĞİL GERÇEK

Yakın zamana kadar çizgi filmlerde ve Hollywood sinemalarında sıkça karşımıza çıkan lazer silahlar gerçek oluyor. Şarj edilebilir kalem pillerle çalışan lazer tabancalar şimdilik sadece balonları patlatabiliyor, ya da kağıt parçalarını ateşe verebiliyor. İnsanlar üzerinde küçük acıma hissi uyandıranlar, basit yaralamalara neden olanlar da var.
Alman genç Patrick Priebe tarafından yapılan Lazer Tabanca, filmlerdeki benzerlerinden çok daha ürkütücü duruyor. 4 pilli silah 100 metre mesafeye kadar kağıt parçalarını, strafor ve balonları yakabiliyor. Aynı mesafeden insanlara acıma hissi veren silahın en önemli özelliği tüm parçalarının hurda bilgisayarlardan toplanarak evde yapılmış olması.  Patrick Priebe silahın 7 aylık bir uğraş sonunda üretmeyi başarmış. İnternette, Youtubede silahın bir benzeri için binlerce dolar teklif eden hayranları var.

LAZER SİLAHLI ROBOT YAPTI

Amerika'da lise öğrencisi bir genç ise uzaktan kumandalı örümcek robot üzerine monte ettiği lazer silahı ile, teknoloji devlerinin ilgisini çekmeyi başardı. DIY Lazer Guy adını kullanan gencin geliştirdiği yöntem 2W gücünde lazer kaynağı üretiyor. Kısa mesaje atışlarda etkili sonuçlar alan Laser tabancalı robot bilim kurgu filmlerinden ilham alınarak tasarlanmış. Şimdilik öldürücü özelliği bulunmayan bu tür silahlar için ABD yasalarının oldukça hoşgörülü olduğunu vurgulayan teknoloji editörü Zach Walton çok sayıda ülkenin ölümcül lazer teknolojisine milyarlarca dolar harcarken, oyuncak görünümlü silahların yaygınlaşabileceğini söylüyor..

İŞTE O SİLAHLAR

Lazer silahlar, lazer tabanca, evde lazer silah yapımı

 

BU DA ALMANYADA ÜRETİLEN LAZER SİLAH

 

 

Lazer silahlar, lazer tabanca, evde lazer silah yapımı

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.