ABD'de Altın Remi Ödülü kazanan Türk Oyuncu Seren Şahin: Bu ödülü almaktan çok mutluyum

  DIŞ HABER – İlhan ÇETİNKAYA / Augsburg () 'Still Leben' filmi ABD’de Altın Remi ödülüne layık görülen Oyuncu ve Yapımcı Seren Şahin bu ödülü olan İlk Türk olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. ABD'de 10-19 Nisan...

26 Nisan 2015 Pazar 11:46
ABD'de Altın Remi Ödülü kazanan Türk Oyuncu Seren Şahin: Bu ödülü almaktan çok mutluyum






  DIŞ HABER –

İlhan ÇETİNKAYA / Augsburg ()

'Still Leben' filmi ABD’de Altın Remi ödülüne layık görülen Oyuncu ve Yapımcı Seren Şahin bu ödülü olan İlk Türk olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

ABD'de 10-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. WorldFest-Houston Uluslararası Film Festivalinde Almanya'da yaşayan Türk kökenli oyuncu ve yapımcı Seren Şahin'in yer aldığı film 'Still Leben' Altın Remi ödülüne layık görüldü. Ödülle ilgili konuşan Şahin, “1961'den beri verilen ödül tamamen bağımsız yapımlara adanmış tek film festivali ve daha önce Steven Spielberg, George Lucas, Oliver Stone, David Lynch, Coen Kardeşler ve Francis Ford Coppola gibi pek çok ünlü yönetmene ilk ödüllerini veren festival. Bu ödülü olan İlk Türk olmaktan çok mutluyum. 'Still Leben' filmi ayrıca Mayıs 2015'de ABD'nin Uluslararası Maryland Film Festivalinde ve Hindistan'ın Dada Saheb Phalke Film Festivalinde seçkide yer alacak” dedi.

Yönetmen Kai Sitter'in 'Still Leben' adlı filmi dünyadan ve hayattan vazgeçen bir adamın hikayesini konu alıyor. Dönüşü olmayan uzun bir yolculuğa çıkan adam son dileğinin gerçekleşmesi için internet üzerinden bir kişi ile tanışır ve olaylar gelişir.

Seren Şahin kimdir?

Almanya'da 1989 yılında doğan Seren Şahin, 15 yaşında oyunculuğa başladı. Şahin, son olarak Kai Sitter'in 'Clash', 'Üç' ve 'In the gallery' filmlerinde rol aldı. Şahin ayrıca Kai Sitter'in son projesi olan 'Still Leben'in yapımcılığını da üstlendi. Nisan 2012'de Almanya'nın en prestijli gazetelerinden biri olan 'Sueddeutsche Zeitung' Şahin'e geniş kapsamlı yer vererek, geleceğini parlak ve kendisini yetenekli olarak nitelendirdi. 2013'ün yaz aylarında NewsDesk gazetesi Seren Şahin ile bir İngilizce söyleşi yaptı. Jüri başkanı olan Steven Spielberg, Şahin hakkında duyum aldığını ve oyunculuğunu beğendiğini yazmıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.