Alman Makinistlerden Rekor Süreli Grev Kararı

ALMAN makinistler yine greve gidiyor. Toplu iş görüşmelerinde Deutsche Bahn DB'dan istediklerini bugüne kadar gerçekleştirdikleri 5 greve rağmen alamayan makinistler, iki haftalık bir aradan sonra yeniden grev kararı aldı. Alman Makinistler Sendikası...

05 Kasım 2014 Çarşamba 11:39
Alman Makinistlerden Rekor Süreli Grev Kararı






ALMAN makinistler yine greve gidiyor. Toplu iş görüşmelerinde Deutsche Bahn DB'dan istediklerini bugüne kadar gerçekleştirdikleri 5 greve rağmen alamayan makinistler, iki haftalık bir aradan sonra yeniden grev kararı aldı. Alman Makinistler Sendikası GDL, son kararla birlikte grevin dozajını iyice arttırdı ve Alman Demiryolları tarihinin en uzun grevi yapılacak. Dört gün boyunca hayatı durduracak olan makinistlerin grevi, çarşamba günü saat 15.00’den itibaren yük taşımacılığında başlayacak. Grev, yolcu taşımacılığında ise perşembe saat 02.00’de başlayacak ve pazartesi günü 04.00’e kadar sürecek. 1994 yılından bu yana en uzun grev kararı alan GDL, makinistlerle birlikte diğer demiryolu personelini de iş bırakmaya ve kendilerine destek vermeye çağırdı. Grevden yakın ve uzak yolcu taşımacılığının yanında yük taşımacılığı da etkilenecek. Deutsche Bahn ile GDL arasındaki toplu iş sözleşmelerinin çıkmaza girmeye başlamasıyla önceleri bir- iki saat olarak başlayan grev süreleri 4 saate, ardından 9, 14 ve son olarak 50 saate çıkmıştı. Şimdi ise yük taşımacılığında tam 5, yolcu taşımacılığında ise 4 günlük greve gidiliyor. Almanya’da 20 bin dolayında makinist ve 17 bin dolayında demiryolu ulaşımında görev yapan diğer personel bulunuyor. GDL, yüzde 5 zam ve çalışma saatlerinin haftalık 37 saate indirilmesini ve yeniden düzenlenmesini istiyor. Grevlerin sürmesindeki temel neden, Alman Makinistler Sendikası GDL’in, 37 bin dolayındaki makinist ve tüm demiryolları çalışanları için görüşme yapmak istemesi ve Deutsche Bahn’ın buna karşı çıkması.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.