Almanya’da bir yılda 22 milyon kişi internet üzerinden kitap ve gazete aldı

Ahmet İNCEL / MÜNİH () Alman Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı rapora göre, Almanya’da 2014 yılında 22 milyon kişi internet üzerinden kitap ve gazete aldı. Son on iki ayda 10 yaş üzeri her iki kişiden biri kitap, gazete ve...

21 Nisan 2015 Salı 11:43
Almanya’da bir yılda 22 milyon kişi internet üzerinden kitap ve gazete aldı






Ahmet İNCEL / MÜNİH () Alman Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı rapora göre, Almanya’da 2014 yılında 22 milyon kişi internet üzerinden kitap ve gazete aldı. Son on iki ayda 10 yaş üzeri her iki kişiden biri kitap, gazete ve dergi siparişlerini internet üzerinden vermiş veya satın almış. İstatistik Daire 23 Nisan Dünya Kitap Günü nedeniyle yayınladığı raporda, internet üzerinden kitap veya gazete satın alanların yüzde 55’nin, 23-44 yaş grubunda olduğu yer aldı. Yüzde 52’sinin ise 45-64 ve yüzde 37’nin 16-24 yaş grubunda olduğu saptandı. Eğitim ve sosyal durumuyla bağlantısı İnternet üzerinde kitap ve gazete satın alanların eğitim seviyelerini de inceleyen uzmanlar, yüksek dereceli eğitim düzeyi olan 16 yaş üzeri okuyucuların yüze 65’i kitap ve gazete satın alırken internet kullanıyor. Orta dereceli eğitim düzeyi olanların ise yüzde 48’i ve düşük dereceli eğitim düzeyi olanların yüzde 33’ü internet üzerinde kitap ve gazete satın alıyor. İnternet üzerinden gazete ve kitap alanların yüzde 52’si bir iş sahibi, yüzde 47’si öğrenci, yüzde 49’u emekli ve yüzde 37’i işsiz. .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.