Amerika'dan Ankara'ya 'Safınızı seçin' tehdidi

PKK, DAEŞ gibi örgütlerin Suriye ve Irak'ta koruyuculuğuna soyunan ABD yönetimi Türkiye'ye yönelik şantajlara yeniden başladı...

03 Aralık 2018 Pazartesi 09:32
Amerika'dan Ankara'ya 'Safınızı seçin' tehdidi






Amerika'dan Ankara'ya 'Safınızı seçin' tehdidi

PKK'lı teröristlerin koruyucusu ABD yönetimi Türkiye'ye F-35 şantajı yapmayı sürdürüyor. Ankara'nın S-400 savunma sistemi almasına öfkesi dinmeyen Washington teröristlere koruma kalkanı oluştururken, Türkiye'nin NATO dışı savunma füzesi almasını bir türlü kabullenemiyor..

Ortadoğu'da terör örgütlerinin korucusu, finansörü ve silah tedarikçisi kesilen ABD yönetimi Türkiye'ye F-35 şantajına yeniden başladı. ABD Senatosu'ndaki Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin yeni başkanı James Inhofe, Türkiye’nin Rusya ile Batı arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi. Inhofe’a göre Türkiye ABD ile F-35 programında kalmak istiyorsa S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçmeli..


Bloomberg'e açıklama yapan Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin yeni başkanı James Inhofe, "F-35 programında kalmak istiyorsa Türkiye, Rus S-400 sistemini satın alma konusunda daha ileriye gitmemeli" dedi. Inhofe, S-400’den vazgeçmezse Türkiye’nin sekiz partner ülkeden biri olması konusunun yeniden değerlendirileceği konusunda uyardı.

"SONUÇLARI OLACAKTIR"

Sputnik'te yer alan habere göre Inhofe, "Türkiye önemli bir NATO müttefiki, ancak bu şekilde davranmamalı. Hava savunması konusunda ihtiyaçları da var ancak önemli olan şu: Türkiye Rusya ile Batı arasında bir tercih yapmalı. Rusya’dan S-400 almaya devam ederse bunun sonuçları olacaktır" ifadelerini kullandı.


"S-400 RADARLARI F-35'İ TEST EDEBİLİR" 

ABD merkezli bir savunma şirketinde çalışan füze uzmanı Steve Zaloga ise NATO'nun Rusya'dan uzmanların Türkiye'ye S-400 eğitimi için gitmesinden endişe duyduğunu söyledi. Zaloga’ya göre NATO, Türkiye’nin Rus uzmanların S-400 radarlarını F-35’lere karşı test etmesine izin vermesinden korkuyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.