Ankara, Şam yönetimini Moskova üstünden uyardı

Esad yönetiminin Afrin'de PKK'lı teröristlere yardım amaçlı harekat düzenleyeceği yolundaki haberler üzerine Ankara harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam yönetiminin bu konuda bir adım atması halinde sonuçları olacağını söyledi.

19 Şubat 2018 Pazartesi 20:12
Ankara, Şam yönetimini Moskova üstünden uyardı






Ankara, Şam yönetimini Moskova üstünden uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Erdoğan'ın görüşmede Putin'e Esad rejim güçlerinin Afrin'e gireceği iddiaları hakkında, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam edecek. Rejim bu yola girerse sonuçları olur" dediği belirtildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İki lider İdlib ve Afrin'deki gelişmeleri görüştü. Erdoğan'ın görüşmede Putin'e Esad rejim güçlerinin Afrin'e gireceği iddiaları hakkında, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam edecek. Rejim bu yola girerse sonuçları olur" dediği belirtildi.

Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesinde, terörle mücadele konusunda işbirliği ve eş güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Erdoğan-Putin görüşmede, İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere değindi.

ASTANA'DA ÜÇLÜ ZİRVE

Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanlarının Kazakistan'ın Astana kentinde bir araya geleceği belirtildi

istanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılması planlanan zirveden iki hafta önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Kazakistan'ın Astana kentinde bir araya geleceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.