Bahçeşehir Üniversitesi Köln Eğitim Akademisi'nde 'Kadın Gözüyle' adlı resim sergisi

Hakan AYTAŞ/KÖLN, () - ALMANYA'nın Köln kentinde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Köln Eğitim Akademisi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadın Gözüyle' adlı resim sergisi açıldı. Sergide, Türk- Alman Dostluk Derneği resim...

09 Mart 2015 Pazartesi 02:15
Bahçeşehir Üniversitesi Köln Eğitim Akademisi'nde 'Kadın Gözüyle' adlı resim sergisi






Hakan AYTAŞ/KÖLN, () - ALMANYA'nın Köln kentinde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Köln Eğitim Akademisi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadın Gözüyle' adlı resim sergisi açıldı.
Sergide, Türk- Alman Dostluk Derneği resim kursuna giden Leyla Kadıoğlu, Süheyla Aşçıoğlu, Sevim Sönmez, Hanife Kutbay, Hikmet Aslan, Filiz Tataroğlu ve Sevim Açık'ın resimleri yer alıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açılan sergi üç hafta açık kalacak. Çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında Türk- Alman Dostluk Derneği'nin TSM Korosu da mini bir konser sundu.
"SANATA DEĞER VEREN BİR TOPLUM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"
Bahçeşehir Üniversitesi Köln Eğitim Akademisi'nin Yöneticisi Öznur Özcan Yıldırım şunları söyledi:
"2014 yılı Nisan ayından beri çalışmalarımızı aktif şekilde devam ettiriyoruz. Çalışmalarımızın temeli dil kursları ile derslere yardım kursları ama bunların yanında sosyal ve kültürel etkinlikler de oluyor. Konferanslar, resim sergileri ve konserler düzenliyoruz. Buradaki Türk toplumuna yönelik çalışmalarımızı arttırmak, kültüre ve sanata değer veren bir toplum oluşturmak istiyoruz. Tüm sanatseverleri üç hafta açık kalacak olan resim sergimize bekliyoruz."
"KADINLARA SAYGI GÖSTERİLSİN"
Sergiye resimleriyle katılan Süheyla Aşçıoğlu ise, "Dünyada bütün kadınların korunmasını, haklarının ellerinden alınmamasını ve kadınlara gereken saygının gösterilmesini istiyorum. Dernekteki resim kursumuz 10 yıldır devam ediyor. Dünyadaki bazı olaylardan ötürü sergimizi özellikle Kadınlar Günü'nde açmak istedik" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.