Çin'den faiz indirimi

ÇİN, kredi ve mevduat faizlerinde 0.25 puanlık indirime gitti. Çin Merkez Bankası'ndan akşam üzeri yapılan açıklamada, bir yıl vadeli kredi faizlerinin 0.25 puan düşürülerek yüzde 5.35'e indirildiği kaydedildi. Açıklamada mevduat faizlerinde...

28 Şubat 2015 Cumartesi 13:09
Çin'den faiz indirimi






ÇİN, kredi ve mevduat faizlerinde 0.25 puanlık indirime gitti.
Çin Merkez Bankası'ndan akşam üzeri yapılan açıklamada, bir yıl vadeli kredi faizlerinin 0.25 puan düşürülerek yüzde 5.35'e indirildiği kaydedildi. Açıklamada mevduat faizlerinde de aynı miktarda indirime gidildiği belirtildi. Buna göre, mevduat faizleri yüzde 2.50 seviyesine geriledi. Son yıllarda durmaksızın hız kesen Çin ekonomisindeki aşırı yavaşlama kaygıları faiz indirmi beklentilerini arttırmıştı. Hükümete bağlı olarak çalışan Çin Merkez Bankası, 2012'den bu yana ilk kez geçtiğimiz yılın sonunda faiz indirimine gitmişti. Bugün açıklanan kararla, faizler son dönemde ikinci kez indirildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.