DHA DIŞ HABER- Ayasofya Müzesi Avrupa ekranına geliyor

  Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/ Avrupa genelinde yayın yapan Fransız-Alman ortak televizyon kültür kanalı ‘Arte’ 2 Mayıs Cumartesi akşamı ekrana dünya kenti İstanbul ve Ayasofya Müzesini getirecek. ’Sonsuzluğun Anıtları’...

28 Nisan 2015 Salı 16:28
DHA DIŞ HABER- Ayasofya Müzesi Avrupa ekranına geliyor






 

Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/

Avrupa genelinde yayın yapan Fransız-Alman ortak televizyon kültür kanalı ‘Arte’ 2 Mayıs Cumartesi akşamı ekrana dünya kenti İstanbul ve Ayasofya Müzesini getirecek.

’Sonsuzluğun Anıtları’ ismi altında 100 dakikalık programda iki kıtayı birleştiren asırlardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Bizans, Roma, Osmanlı imparatorluğunun merkezi olan İstanbul’un tarihi ekrana geliyor. Dünyanın 8. harikası olarak gösterilen, en çok ziyaret edilen, dünya mimari tarihinde ustalık eseri olarak tanıtılan Ayasofya Müzesi belgeselin ana teması olacak. 2014 Fransız yapımı belgeselde Ayasofya Müzesinin bin 500 yıllık tarihiyle, dinler arasında önemi ekrana gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.