İranlı askerler, Halep'te binlerce müslümanı katletti

Halep'te son durum, binlerce sivili katleden İran ve Suriye askerleri, yaralıların bile tahliyesini ağır silahlarla ölüm yağdırarak engelliyor.

14 Aralık 2016 Çarşamba 23:55
İranlı askerler, Halep'te binlerce müslümanı katletti






İranlı askerler, Halep'te binlerce müslümanı katletti

Dünya, Bosna Hersek Srebrenista'da yaşanan insanlık dışı vahşetle bu kez Halep'te yüzleşiyor. Üstelik bu kez, müslüman olduğunu iddia eden İranlı askerler tarafından işlenen insanlık suçuna tüm dünya izleyerek ortak oluyor.

İstanbul'da protesto; Halep'teki katliamda iranlı askerler var

Halep’teki sivillere yönelik saldırılar, sivil toplum kuruluşları tarafından İran Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık bin kişi akşam saatlerinde İran Başkonsolosluğu önünde toplanarak Halep’teki sivillere yönelik saldırıları protesto etti. Bayrak ve dövizler açan grup “İran ümmete hesap verecek”, “Katil İran Suriye’den defol”, “ Halep halkı yalnız değildir”, Halep İran’a mezar olacak”, “ Halep Sünni’dir, Sünni kalacak” şeklinde slogan attılar.
Öte yandan olası bir olumsuzluğa karşı İran Konsolosluğu önünde önlem alan polis ekipleri konsolosluğunun önünü TOMA ile kapattı. Bu arada grup içerisinden bazı vatandaşlar İran Konsolosluğu’na taş ve yumurta attı. Polis ile göstericiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polisin uyarıları sonrası eylem sona erdi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.