IŞİD militanların cesetlerini kanalizasyona atmış

Suiriye'de öldürülen IŞİD militanlarının örgüt tarafından kanalizasyonlar aatıldığı iddia ediliyor. Rus istihbarat raporlarını yayınlayan Moskova bu vahşi yöntemlerin sık sık uyğulandığını iddia ediyor...

20 Kasım 2015 Cuma 00:07
IŞİD militanların cesetlerini kanalizasyona atmış






IŞİD militanların cesetlerini kanalizasyona atmış

İddia Rusya'dan. Suriye ve Irak'ta uyguladığı vahşi yöntemlerle tüm  dünyanın tepkisini çeken terör örgütü IŞİD'in kendi savaşcılarına karşı da acımasız olduğu yönünde haberler geliyor. Sputnik'te konuyla ilgili yayınlanan haberde örgütün kayıplarını gizlemek için öldürülen militanlarını kanalizasyona attığı iddiaları batı basını tarafından da inandırıcı bulunuyor. Rusya Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus hava saldırıları sonucu yaşanan büyük kayıplar yüzünden IŞİD komutanlarının sıradan militanların cesetlerini kanalizasyona attığı belirtildi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, "Elimize geçen bilgiye göre, büyük kayıplar ve yok edilen tüm çete üyelerini İslam'a uygun gömmenin imkansız olması nedeniyle IŞİD komutanları sıradan militanların cesetlerini kanalizasyon çukurlarına atma kararı aldı" diye konuştu.

Suriye'deki yoğun bombardımanda teröristlerin büyük kayıplar verdiğini belirten Kartapolov, şunları söyledi: "Gerçek kayıpları gizleme amacıyla ölü ve yaralı militanların tahliyesi karanlıkta gerçekleştirilmekte. Abu Ubeyde olarak çağrılan militana, cesetleri gizli şekilde Halep'in güney semtlerinden Han El Esal'e taşıma görevi verildiği tespit edildi."
Rus stratejik bombardıman uçaklarıyla IŞİD hedeflerine düzenlenen üçüncü yoğun saldırıda teröristlere ait bir karargahın, 3 büyük petrol tesisinin ve bir petrol istasyonunun yok edildiğini belirten Kartapolov, "Ayrıca mühimmat depoları, bomba fabrikası, komuta merkezi, havan topu imalatı ve onarım atölyesi imha edildi" dedi.

Son Güncelleme: 20.11.2015 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.