Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı: İngiltere’ye barış çıkarması yapacağız

Aynur TATTERSALL/LONDRA, ()- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "İngiltere’ye barış çıkarması yapacağız" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları'nın...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:18
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarı: İngiltere’ye barış çıkarması yapacağız






Aynur TATTERSALL/LONDRA, ()- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "İngiltere’ye barış çıkarması yapacağız" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle İngiltere’de düzenlenecek etkinliklerin son çalışmaları hakkında bilgi almak ve bir dizi temaslarda bulunmak için Londra’ya geldi. Dursun, Türkiye'nin İngiltere'ye sanat temelli bir barış çıkarması yapacağını söyledi. İngiltere'deki temaslarıyla ilgili Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Kültür, Turizm ve Tanıtma Müşavirliği'nde bilgi veren Ahmet Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde İngiltere'de çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, Londra’da kültür ve sanat aktiviteleriyle dolu bir barış çıkarmasına hazırlandıklarını anlattı.
"PRENS CHARLES DA DAVETLİLER ARASINDA"
Londra Büyükelçiliği ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nin işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın programının 'barış çıkarması'nın temelinde sanat olacağını ifade eden Dursun, şöyle konuştu:
"Çanakkale-Gelibolu'da Nisan ayında büyük bir buluşma olacak. Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan dostlarımızı ağırlayacağız. İngiltere’den üst düzey katılım olacak. Davetliler arasında İngiltere Prensi Charles’ın da olacağını söyleyebilirim. Buna karşılık, İngiltere'ye, Londra'ya bir 'Barış çıkarması' yapacağız. Bunun adını özellikle 'Barış çıkarması' olarak kullanıyoruz. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri dahilinde bir dizi etkinlik planladık. Askeri bandolar yer alacak. Daha önce savaş için karşı karşıya gelen taraflar, burada Londra'da, bu sefer sanat için bir araya gelmiş olacak. Biz barış çıkarmamızı burada bir dostluk buluşmasına çevireceğiz."
SARAYLARI ARAŞTIRACAK
Bakanlık için başkent Londra'nın önemli bir tanıtım merkezi olduğunu da belirten Dursun, Türkiye'nin İngiltere'deki tanıtımına ilişkin büyük bir atağa geçtiklerini ifade etti. Dursun, temasları kapsamında İngiltere'deki saray müzeleri de gezerek bir dizi çalışma yapmak istediğini bildirirken, "Bu binaların restorasyonu, korunma çalışmaları, yönetim şekilleri ve halka yönelik düzenledikleri etkinliklerle ilgili gözleme dayalı araştırmalar yapılacak. Türkiye aynı zamanda müzeleriyle, Avrupa'ya entegrasyonu ve işbirliğini de kuvvetlendirme noktasında atak yaptı" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.