Moskova: Türkiye'ye hava savunma sistemi kurabiliriz

Türkiye ile NATO ve ABD arasındaki sistem krizi derinleşiyor. ABD ve bazı NATO ülkelerinin Türkiye'ye yıllardır satmadığı hava savunma sistemlerinin Rusya'dan tedariki konusunda karşılıklı mesajlar var.

14 Ekim 2016 Cuma 14:37
Moskova: Türkiye'ye hava savunma sistemi kurabiliriz






Moskova: Türkiye'ye hava savunma sistemi kurabiliriz


Türkiye ile Rusya arasında başdöndüren gelişme. NATO ittifakı içinde ikinci büyük orduya sahip Türkiye'nin büyük önem verdiği silah sistemlerini müttefik ülkelerden alamayınca, kendi göbeğini kendi kesmeye kararlı.

Hatta Türkiye, Rusya'dan bile hava savunma sistemleri almayı planlıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye Rus hava savunma sistemleri tedarik edilmesini görüştüğü bildirildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı füze savar sistemlerden bahsettiler ve Türkiye tarafının isteği olması durumunda bunların farklı formlarda tedarikini Rusya değerlendirebilir" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.