Münih’te sokak iftarına yoğun ilgi

Ahmet İNCEL MÜNİH ()– Almanya’nın Münih kentinde sıra dışı bir iftar yemeği verildi. “Üç Beş Kişi” adlı sivil inisiyatif grubu, kentte Türk iş yerlerinin en yoğun olduğu Goethe caddesini kapatarak bir iftar daveti verdi. “Halk...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 10:28
Münih’te sokak iftarına yoğun ilgi






Ahmet İNCEL MÜNİH ()– Almanya’nın Münih kentinde sıra dışı bir iftar yemeği verildi. “Üç Beş Kişi” adlı sivil inisiyatif grubu, kentte Türk iş yerlerinin en yoğun olduğu Goethe caddesini kapatarak bir iftar daveti verdi. “Halk iftarı” adı altında düzenlenen etkinliğe hiç bir protokol mensubu davet edilmezken, özellikle kentte zor koşularda yaşayan Bulgar Türk’ü göçmenler davet edildi. DEV ATATÜRK POSTERİ Dev Atatürk posteri ve Tük bayraklarıyla süslenen caddede, ilk kez ezan okundu ve dualar edildi. Konuklar, kapatılan caddeye konan masalarda yemeklerini yediler. İnisiyatiften Harun Uzun dua sonrası yaptığı konuşmasında israf konusunu işlerken “İnsan elindekinin değerini bilmesi için önce ihtiyaç sahibinin halinden anlayıp, elinin tersi ile ittiği nimetlerin değerini bilmesi lazımdır. Allah’ın gazap ettiği sofra, zenginlerin çağrılıp fakirlerin çağrılmadığı sofradır” dedi. SOFRAMIZ İNSAN ZENGİNİDİR “Üç Beş Kişi” adlı sivil inisiyatif grubunun sözcüsü Levent Ekiz ise Türkçe ve Almanca konuşma yaptı. Ekiz konuşmasında “Üç Beş Kişi olarak israf etmeye hayır diyoruz. Açlığın ve israfın merkezi Münih’in tren garı yakınında iftar yapmak bize nasip oldu. Üç Beş Kişi’nin sofrası her zaman çok zengin olmuştur. Bunu yiyecek olarak demiyoruz. Soframız insan zenginidir. Biz iftarı kapalı kapılar arkasında, saklanarak, binaların altında, zengin sofralarda yapmak istemedik. Amacımız ortada, herkesle beraber, halkla beraber paylaşım iftarı yapmaktı. Bunu da gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.