New York Otomobil Fuarı açıldı

DÜNYANIN alanındaki en saygın fuarlarından New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, 'Çevreci', 'Akıllı', 'Ekonomik' ve 'Sürücü ile sesli iletişim kurabilen' otomobiller öne çıktı. New York'taki fuarda, dünyaca ünlü...

02 Nisan 2015 Perşembe 11:22
New York Otomobil Fuarı açıldı






DÜNYANIN alanındaki en saygın fuarlarından New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, 'Çevreci', 'Akıllı', 'Ekonomik' ve 'Sürücü ile sesli iletişim kurabilen' otomobiller öne çıktı.
New York'taki fuarda, dünyaca ünlü otomobil markalarının 2016 ürünleri de ilk kez tanıtıldı. İlk iki günü medyaya açık olan ve 12 Nisan'a kadar sürecek fuarda, 60'ın üzerinde yeni modelin görücüye çıkması bekleniyor. New York'un Manhattan Bölgesi'nde bulunan Jacob K. Javits Sergi Merkezi'nde düzenlenen fuara, bu yıl rekor sayıda gazeteci akreditasyonu olduğu, 1 milyonu aşkın ziyaretçi beklendiği belirtildi. New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, ekonomik, hem de, hem de servet değerindeki otomobil ve arazi araçları sergilendi. Otomobil üreticisi firmaların, yeni modellerinde akaryakıt yerine yüzde 100 elektrik kullanan araçlara ağırlık verdikleri gözlenirken, sürücü hatasına karşın kazaları önlemeye yönelik üretilmiş sistemlerle donatılı 'Akıllı otomobiller' dikkat çekti. Klasik araç renkleri yerine daha canlı ve çarpıcı renklerin tercih edildiği 2016 model araçlarda, sürücü ile sesli iletişim kurabilme, sürücünün dikkatsizliğine karşı yolda yaya olduğunu uyarma ve otomatik frenleme özelliği taşıyan akıllı araçlar öne çıktı.
New York Times, New York Post ve Daily News gibi gazetelerin tanıtım amacıyla özel ekler yayınladığı fuarda yalnızca elektrikle ya da akaryakıtla çalışması özellikleriyle çok seçenekli, çevre dostu araçlar da yoğun ilgi gördü. Özellikle günde 100 kilometre ya da daha az yolculuk yapan kişilere yönelik elektrikli araçlar, herhangi bir elektrik kaynağına takılabilen fişle şarj edilebilmesi, çevre kirliliğine katkıyı en aza indirmek isteyen sürücülerin beğenisini kazandı. Fuarda sergilenen araçlar içinde en pahalılarından biri 600 bir dolara yaklaşan fiyatı ile üstü açılabilen Rolls Rocyce Phantom, dört çeker sınıfında da yaklaşık 18 bin dolarlık fiyat ile Jeep Grenade oldu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.