Nürnberg’de Eğitim Destek Programı düzenlendi

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından DİTİB Konferans Salonu'nda 'Eğitim Destek Programı' ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Başkonsolos Asip Kaya, Berlin Eğitim Müşaviri...

18 Nisan 2015 Cumartesi 13:13
Nürnberg’de Eğitim Destek Programı düzenlendi






ALMANYA’nın Nürnberg kentinde Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından DİTİB Konferans Salonu'nda 'Eğitim Destek Programı' ile ilgili bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda, Başkonsolos Asip Kaya, Berlin Eğitim Müşaviri Prof.Dr. Cemal Yıldız, Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan, Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, 24’ü Türkiye’den atanan toplam 30 Öğretmen ve Türk Sivil Kuruluş başkan ve temsilcileri hazır bulundu.
Edebiyatçı ve şair kişiliği ile tanınan Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan uzun süren boşluktan sonra ataşeliğe atandığını, her 15 günde bir DİTİB Salonu'nda gençlerle edebiyat üzerine toplantı yaptığını, gençlerin örneğin Leyla ile Mecnun’dan haberdar olmadığını ifade ederken "Türkçe'yi onlara doğru anlatmamız gerekiyor" dedi.
Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya ise, 20 yıldan bu yana dış ülkelerde görev yaptığını, Eğitim müşaviri ve Eğitim Ataşesinin olduğu toplantıya ilk kez katıldığını anlattı. Asip Kaya, bu gibi toplantıların farkındalık yaratacağına inandığını vurgularken, "En önemli sorunumuz eğitimdir" diye konuştu.
Okutmanlar Betül Korkmaz ile Esin Alçiçek de yaptıkları sunumlarda, ana dil derslerinin Eyalet Meclislerinin, 2004 yılında kabul ettiği yasa ile 2009-10 Eğitim, öğretim döneminden itibaren ilgili konsolosluklara bırakıldığını, bu şekilde finans desteğinin kaybolduğuna dikkat çekti. Korkmaz ve Alçiçek, Türkçe ve Türk kültürü başvurularında düşüş kaydedildiğini söyledi.
Berlin Eğitim Müşaviri Prof.Dr. Cemal Yıldız Almanya’daki eğitim teşkilatı hakkında bilgiler vererek, 510’u Almanya’da olmak üzere yurt dışında 1600 öğretmenin görev yaptığına dikkat çekerek, yurt dışındaki eğitimin bakanlıklarına verildiğini söyledi. Yıldız, Almanya’da 2 Milyon 998 vatandaşımızın bulunduğunu, bunların yüzde 29’unun 15 yaş altında olduğunu belirtti ve eğitimin önemine vurgu yaptı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.