Portekiz’de Eski Başbakan’ın Şoförünün Çantalarla Para Taşıdığı İddia Edildi

PORTEKİZ’de, Paris’ten Lizbon’a giden uçaktan inerken vergi kaçırmak, kara para aklamak ve yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alınan eski başbakanlarından Jose Socrates’in 3 günden bu yana devam eden sorgusunda ilginç...

24 Kasım 2014 Pazartesi 14:32
Portekiz’de Eski Başbakan’ın Şoförünün Çantalarla Para Taşıdığı İddia Edildi






PORTEKİZ’de, Paris’ten Lizbon’a giden uçaktan inerken vergi kaçırmak, kara para aklamak ve yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alınan eski başbakanlarından Jose Socrates’in 3 günden bu yana devam eden sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yolsuzluk davasında kilit adamın eski başbakanın makam şoförü olduğu iddia edildi.
Portekiz basını Jose Socrates’in başbakanlık yaptığı dönemde şoförünün defalarca çantalara yüklenmiş paraları otomobille Lizbon’dan Paris’e taşıdığını yazdı. Savcılık Fransız yetkililerden bu paraların nereye götürüldüğünün belirlenmesi için yardım istedi. Fransa’dan gelecek belgelerin bu davanın seyrini değiştirebileceği belirtiliyor. 57 yaşındaki sosyalist siyasetçi başbakanlık yaptığı dönemde çıkardığı mali bir af kanunu ile İsveç’deki UBS bankasına yatırdığı 20 milyon euro’yu arkadaşının sahibi olduğu Portekiz’in 'Esprito Santo Bankası'na transfer ederek akladığı öne sürüldü.
Portekiz’de yayınlanan gazeteler bu 20 milyon euro'nun çoğunun makam şöförünün çantalarla ilk önce Paris’e oradan da İsviçre’deki bankalara aktardığını belirtti. Eski Başbakan Jose Socrates’in 3 gündür polis hücresinde gözaltında tutulmaya devam ediliyor. Avukatların Socrates’in serbest bırakılması yönündeki teklifinin mahkeme tarafından şimdilik reddedildiği açıklandı. Ülke basını bu davanın aylarca sürebileceği ve eski Başbakan’ın hapis ceza alabileceğine vurgu yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.