Rus pilot, Türkmen Dağı'dan Lazkiye'ye getirildi

Türk hava sahasını ihlal eden ve tüm uyarılara rağmen ihlali sürdüren Rus SU - 24 uçağı pilotlarından biri Rusya'nın Suriye'deki Hmmeyim Hava Üssü'ne getirildi.

25 Kasım 2015 Çarşamba 11:34
Rus pilot, Türkmen Dağı'dan Lazkiye'ye getirildi






Rus pilot, Türkmen Dağı'dan Lazkiye'ye getirildi

Türk hava sahasını ihlal eden ve tüm uyarılara rağmen ihlali sürdüren Rus SU - 24 uçağı pilotlarından biri Rusya'nın Suriye'deki Hmmeyim Hava Üssü'ne getirildi. Rus pilotun kurtarılmasında Suriye birliklerinin de rol aldığı bildiriliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün düşürülen Rus uçağı konusunda Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ne 'sert tepki' verildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan birinin Lazkiye'deki üsse götürüldüğünü ve sağlıklı olduğunu açıkladı. Bu arada Rusya lideri Putin, üsse S-300 sistemi yerleştirileceğini açıkladı.

Bu arada Suriye’de ölen Su-24 pilotuna ‘Rusya Kahramanı’ nişanı verilecek.

PUTİN: ALDIĞIMIZ ÖNLEMLERİN YETERLİ OLMADIĞINI GÖRDÜK

Rusya lideri Putin, Rusya’nın Su-24 uçağının düşürülmesi olayına büyük ciddiyetle yaklaşacağını ve güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri alacağını açıkladı: "Suriye’deki operasyonlarımızda uçuş güvenliğini sağlamak için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını dün gördük. Savunma Bakanlığı ile konuyu sabaha kadar tartıştık. Suriye’deki askeri üssümüzde S-300 savunma sitemi yerleştirilecek. Bu adım ve alacağımız diğer önlemlerin, uçuş güvenliğimizin sağlanması için kafi olacağını umuyorum."

Rusya Savunma Bakanı Şoygu "Rusya Savunma Bakanlığı Su-24 uçağı olayına yanıt olarak acil önlemler aldı. Moskova kruvazörü Lazkiye kıyılarına konuşlandırıldı. Kruvazörün erken uyarı ve hava savunma sistemleri Suriye'deki Rus hava güçlerinin korunmasını sağlayacak. Bize potansiyel tehlike oluşturan bütün hedefleri vurmaya hazırız" dedi.

ŞOYGU: PİLOTLARDAN BİRİ HAYATTA VE SAĞLIKLI

Rus pilotun üsse ulaşmadan önce açıklama yapanr Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Suriye'de düşürülen uçaktaki pilotlardan biri kurtarılıp Hmeymim hava üssüne götürüldü. Hayatta ve sağlığı yerinde bilgisini vermişti. Şoygu : 'Pilotlarımızı kurtarma operasyonu 12 saat sürdü. Kurtarma operasyonu sırasında tüm gece boyunca hayatlarını riske atan tüm adamlarımıza teşekkür ederim.'



Son Güncelleme: 25.11.2015 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.