Saddam Hüseyin Paanoyak mıydı?

CIA Saddam Hüseyin hakkında kapsamlı bir psikoloji profili sundu.

29 Mart 2015 Pazar 14:07
Saddam Hüseyin Paanoyak mıydı?






                 Saddam Hüseyin Paranoyak mıydı?
    1990’da CIA’in şu an geçersiz olan Kişilik ve Siyasi Davranış Analiz Merkezi’nin kurucusu Jerrold Post, İçişleri Bakanlığı’nın Silahlı Hizmetler Komitesi’ne Saddam hakkında ‘kapsamlı bir siyasi psikoloji profili’ sundu.

Rapora göre: “Ortadoğu’nun delisi’ ve megaloman kavramları sıklıkla Saddam’la özleştirilse de aslında psikotik bir bozukluktan muzdarip olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.
   Saddam’ın kendisi ve Irak için gösterdiği güç arayışı sınırsızdır. Aslında ona göre, Saddam ve Irak’ın kaderleri bir ve ayırt edilemezdir.
   Hedefleri peşinde koşarken saldırganlığı bir araç olarak kullanır. Gerekli olan herhangi bir gücü kullanır ve çare olarak görürse aşırı şiddete başvurur, buna kitle imha silahlarının kullanımı da dahil…
   Hüseyin psikotik olmamasına rağmen güçlü bir paranoya eğilimi vardır.
   Saddam’ın şehit olma gibi bir isteği yoktur ve hayatta kalmak en büyük önceliğidir. Kendisini devrimci bir pragmatist ilan etmiş biri olarak Irak’ın ağır bir şekilde zarar göreceği ve lider olarak itibarının zedeleneceği bir ihtilafı istemez…
seferia.com 



Çok tehlikeli olabilir ve köşeye sıkıştırılırsa elinden geleni ardına koymaz.”

Son Güncelleme: 29.03.2015 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.