Sri Lanka’da Süpriz Cumhurbaşkanı Seçimi Tarihi

SRI Lanka, önümüzdeki Ocak ayında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını açıkladı. Mevcut cumhurbaşkanı Mahinda Rajapakse 2005 yılından bu yana koltuğu bırakmadı ve Ocak ayında üçüncü kez seçilmeyi bekliyor. 2005’te ve 2010...

21 Ekim 2014 Salı 10:34
Sri Lanka’da Süpriz Cumhurbaşkanı Seçimi Tarihi






SRI Lanka, önümüzdeki Ocak ayında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını açıkladı.
Mevcut cumhurbaşkanı Mahinda Rajapakse 2005 yılından bu yana koltuğu bırakmadı ve Ocak ayında üçüncü kez seçilmeyi bekliyor. 2005’te ve 2010 yılında seçilmiş olan cumhurbaşkanı Rajapakse aslında yasal olarak gelecek seçimlerde cumhurbaşkanlığına 'İki dönem’ kuralı uyarınca aday olamayacaktı. Bir dönem daha görevde kalmak istediği için bu kanunu değiştirdi ve bu değişikliği onaylar onaylamaz 2016 Kasım ayında yapılması planlanan seçimleri 2015 Ocak ayına çekti. Seçimlerin acil şekilde öne çekilmesinin sebebi olarak halk sosyal medyada; Rajapakse’nin partisinin 2005’ten bu yana çok oy kaybetmesini, 2 yıl sonra seçilme ihtimalinin çok düşük olmasını gösteriyor. Ayrıca Rajapakse’nin 37 yıldır süren savaşı etnik Tamil halkından 40 bin kişiyi öldürterek bitirdiği söylentileri başta gelen sebepler arasında yer alıyor.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2016 Kasım ayında planlanmış olmasınha rağmen  Rajapakse ne zaman isterse seçimler o zaman yapılıyor. Sri Lanka siyaset bilimcileri 18 Kasım’da 69 yaşına girecek olan Rajapakse’nin 19 Kasım’da 9’uncu yılını tamamlamasıyla birlikte Ocak ayının hangi gününde seçimlerin yapılacağını ilan edeceğini tahmin ediyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.