Türkiye Boğazları kapatır mı? Bu soru Moskova'nın kabusu oldu

Ankara - Moskova hattında kriz Rus yönetimi tarafından kasten tırmandırılıyor. Rus basını hiç beklenmedik bir soruya cevap aramaya başladı. Türler Boğazları Rus gemilerine kapatır mı?

29 Kasım 2015 Pazar 12:48
Türkiye Boğazları kapatır mı? Bu soru Moskova'nın kabusu oldu






Türkiye Boğazları kapatır mı? Bu soru Moskova'nın kabusu oldu

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizini derinleştiren Moskova yönetimi, Ankara'yı sıkıntıya sokacak ekonomik yaptırımları jet hızıyla uygulamaya koydu. Ancak Rus basını hiç beklenmedik bir soruya cevap aramaya başladı. Türler Boğazları Rus gemilerine kapatır mı? Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, katıldığı bir televizyon programında, SU-24 uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin onarılması zor bir hasar gördüğünü söyledi. Rossiya 1 TV kanalına konuşan Peskov, sunucunun “Bir Türk uçağı düşürülürse bu durumda Türkiye Karadeniz’e açılan boğazlarını kapatır mı?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Siz kesinlikle kıyamet senaryosunu kuruyorsunuz. Bize göre şu anda Türk yönetiminin ne yapacağını öngörmek ve anlamak zor. Ama gelin kıyamet gibi senaryoları tartışmayalım, konuşmayalım. Sadece şunu söyleyebilirim. Rus pilotlarımızın şu anda güvenlikleri sağlanmış durumda. Gerekli hava savunma sistemlerimizi kurduk.”

Öte yandan Almanya’nın saygın dergisi Der Spiegel, yeni sayısında Rusya’nın Beşar Esad rejimine destek olmak için Suriye’ye gönderdiği kara birliklerinin görüntülendiği bir fotoğraf yayımladı.

Rusya’nın hava operasyonlarının yanı sıra askeri ve topçu birlikleri ile Esad rejimini desteklediğini yazan dergi, şu ana kadar Rus askeri istihbaratı GRU’ya bağlı iki askerin çatışmalarda yaşamını yitirdiğini yazdı.

Türkiye, Vladimir Putin, Rusya Türkiye, NATO; Rusya vuracak mı? Moskova,  Ankara

Dergi, hayatını kaybeden askerlere 12 Kasım tarihinde Rostov yakınlarındaki Don bölgesinde bulunan 22. Özel Kuvvetler Birliği’nde cenaze töreni düzenlendiği iddiasında bulundu. Rus basınının bu olayla ilgili haber yapmasına izin verilmediği de belirtildi.

Rusya, Esad rejimine destek için Suriye’ye kara birlikleri sevkettiği iddiasını bugüne kadar ısrarla reddetmişti. Habere göre, Rusya Esad rejimine ulaşım desteği de sağlıyor. İluşin model Rus askeri uçakları ve Mi-24 helikopterleri ile Esad güçlerinin çatışma bölgelerine taşındığı ifade edildi. Dergi, Rusya’nın Sibirya’da konuşlanmış bir ünite olan Moskova 120 Rus Topçu Tugayı’na ait MSTA-B tipi obüsler ile de Suriye’deki nüfuzunu güçlendirdiğini gündeme getirdi. Rusya, Suriye’de hava saldırılarına 30 Eylül tarihinde başlamıştı. (Milliyet)
Son Güncelleme: 29.11.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.