Xi Jinping’den Kral Salman’a Yemen telefonu

Sadi KAYMAZ, PEKİN / Çin lideri Xi Jinping, Suudi Arabistan Kralı Salman'dan Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunmasını istedi. Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Xi Jinping'in Suudi Arabistan...

18 Nisan 2015 Cumartesi 15:55
Xi Jinping’den Kral Salman’a Yemen telefonu






Sadi KAYMAZ, PEKİN /

Çin lideri Xi Jinping, Suudi Arabistan Kralı Salman'dan Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunmasını istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Xi Jinping'in Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdullaziz ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Bakanlık açıklamasına göre, görüşmede Yemen'deki durumun Ortadoğu'daki güvenlik ve istikrarı ilgilendirdiğini belirten Xi, "siyasi çözüm süreci için çabaların hızlandırılması gerekir" dedi. Xi Jinping ayrıca, "uygun çözüm için bir an önce gösterilecek müşterek çaba doğrultusunda tüm taraflarla yakın temas ve koordinasyona hazır olduklarını" kaydetti.

Ortadoğu petrollerine bağımlılığına rağmen diplomatik alanda düşük profil çizen Çin yönetimi, Yemen'deki durumdan duyduğu tedirginliği bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı düzeyinde aktarmıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.