Yaşlı Almanlar Arasında Yoksulluk Rekor Düzeyde

ALMANYA’da yaşlılar arasında yoksulluk hızla artıyor. Federal İstatistik Dairesi tarafından açıklanan rakamlara göre, 65 yaş üzeri kişiler arasında geçinemediği için sosyal yardım almak zorunda kalanların sayısı rekor düzeye ulaştı....

04 Kasım 2014 Salı 15:34
Yaşlı Almanlar Arasında Yoksulluk Rekor Düzeyde






ALMANYA’da yaşlılar arasında yoksulluk hızla artıyor. Federal İstatistik Dairesi tarafından açıklanan rakamlara göre, 65 yaş üzeri kişiler arasında geçinemediği için sosyal yardım almak zorunda kalanların sayısı rekor düzeye ulaştı. Resmi verilere göre, 2013 yılında yüzde 7.4 oranında (34 bin 500 kişi) artan yaşlı yoksulların sayısı 499 bini buldu.
Açıklamada, 65 yaş üzerindekilerin yüzde 3'ünün sosyal yardıma muhtaç olduğu kaydedilirken, bu oranın Almanya açısından bugüne kadar ulaşılan en üst düzey olduğu bildirildi.
BATIDAKİLER DAHA YOKSUL
İstatistiklere göre, Almanya’nın batısında yaşayan yaşlılar, doğudakilere göre daha yoksul. Fakirlik kadınlar arasında erkeklere göre biraz daha yüksek. Batıda yaşayan kadınların yüzde 3.6’sı, erkeklerin ise yüzde 2.7’si temel geçim yardımı alırken, doğuda bu oran kadınlarda yüzde 2.2, erkeklerde ise 2.0 düzeyinde. 65 yaş üstünde olup sosyal yardım almak zorunda kalan kişiler sıralamasında Hamburg yüzde 6.8 ile ilk sırada yer alırken, Bremen yüzde 5.9, Berlin ise 5.8 ile sıralamada en önde bulunuyor.
Federal İstatistik Dairesi rakamlarına göre, 18- 64 yaş arasındaki kadınlar arasında uzun süreli işsizlik arttı. Bu yaş grubunda sosyal yardım alanların sayısı da 28 bin artarak 463 bine ulaştı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.